Harcsa Veronika és Gyémánt Balint koncertje Kassán

Harcsa Veronika és Gyémánt Balint koncertje Győrben

2018. november 28-án, szerdán 20.00 órától Harcsa Veronika és Gyémánt Balint duója ad koncertet a kassai JAZZ KOŠICE klubban. Belépő 15 euró (ülőhely) és 12 euró (állóhely).

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Harcsa Veronika generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb énekese, aki Magyarországon túl egyre inkább kivívja a nemzetközi jazzközönség figyelmét is. Folyamatosan koncertezik és írja dalait, jelenleg két fő projektje a Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duó és a kísérleti elektronikus zenét játszó Bin-Jip. Berlinben havi rendszerességgel ad koncertet a helyi szcéna művészeinek meghívásával, a Művészetek Völgyében pedig saját udvart vezet.

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik.

 

 

Első duólemezük, a Nyugat-Európában is nagy sikert aratott Lifelover után 2016. december 7-én a Zeneakadémián mutatták be új, Tell Her című albumukat.

Az új lemez anyagát Harcsa Veronika zenei ötletei és szövegei nyomán közösen dolgozták ki, majd a végső hangzás megalkotásában a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman volt a kreatív munkatársuk.

A dalok rendkívül személyes ihletettségűek, és egyaránt hordoznak magukban mélységet, felszabadultságot és humort. A lemezbemutató koncertre ellátogató közönség a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

ATEMPO.sk