Harcsa Veronika és Gyémánt Balint koncertje Kassán

2018. november 28-án, szerdán 20.00 órától Harcsa Veronika és Gyémánt Balint duója ad koncertet a kassai JAZZ KOŠICE klubban. Belépő 15 euró (ülőhely) és 12 euró (állóhely).

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Harcsa Veronika generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb énekese, aki Magyarországon túl egyre inkább kivívja a nemzetközi jazzközönség figyelmét is. Folyamatosan koncertezik és írja dalait, jelenleg két fő projektje a Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duó és a kísérleti elektronikus zenét játszó Bin-Jip. Berlinben havi rendszerességgel ad koncertet a helyi szcéna művészeinek meghívásával, a Művészetek Völgyében pedig saját udvart vezet.

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Első duólemezük, a Nyugat-Európában is nagy sikert aratott Lifelover után 2016. december 7-én a Zeneakadémián mutatták be új, Tell Her című albumukat.

Az új lemez anyagát Harcsa Veronika zenei ötletei és szövegei nyomán közösen dolgozták ki, majd a végső hangzás megalkotásában a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman volt a kreatív munkatársuk.

A dalok rendkívül személyes ihletettségűek, és egyaránt hordoznak magukban mélységet, felszabadultságot és humort. A lemezbemutató koncertre ellátogató közönség a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

ATEMPO.sk