Szvorák Katalin jubileumi műsora - VII. Őszi Kulturális Napok Párkányban

VII. Őszi Kulturális Napok Párkányban

2018. november 25-én, vasárnap 18.00 órától folytatódik a VII. Őszi Kulturális Napok című rendezvénysorozat a párkányi kultúrházban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program 

November 25. (vasárnap)

18.00 Dalüzenet - Szvorák Katalin (60) jubileumi műsora

A Kossuth-díjas és a közelmúltban Európai Polgár díjjal kitüntetett Szvorák Katalin háromtucatnyi önálló albumának szűkített terces summázata ez a koncert. Az egykori felvételek mély zenei intuícióval újrahangolva támadnak fel három kiváló és kreatív muzsikus: Cserta Balázs fúvós hangszereivel, Kiss Ferenc multi-instrumentalista muzsikájával és Balogh Kálmán cimbalomjátékával. Az egyes gondolati egységek tematikus tételekként kelnek életre és minden emberi rezdülésre-életérzésre rácsendülnek.

 

November 29. (csütörtök)

18.00 Apjafia - Berecz András és Berecz István műsora

Berecz András, mesemondó: „Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Amikor körülöttem savanyú emberek vannak, szomorú emberek vannak, akkor felszalad bennem a kisördög és addig nem nyugszok, míg valahogy meg nem tudom csiklandozni őket.”

Berecz István, zenész, néptáncos: „Más fellépésekkel ellentétben érzem a hatalmát az emberi szónak. Azt, hogy a megfelelő helyekről összeszedett történetekkel olyan díszletet, olyan világot pakol a tánc köré, amibe teljesen más belépni. Ha édesapám öt percet is beszél a tánc előtt, én meg a közönség be van avatva valamibe, amibe más nem.”

Közreműködnek 
Bures Réka - tánc
Komáromi Márton - hegedű
Papp Endre - brácsa
Bognár András - bőgő

ATEMPO.sk