JazzOn! fesztivál 2018-ban is Balassagyarmaton

JazzOn! fesztivál 2018-ban is Balassagyarmaton

2018. december 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap 19.00 órától kerül megrendezésre a JazzOn!, az év utolsó jazzfesztiválja a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

A szervezők ezúttal is kitűnő programmal kívánják zárni az évet, hisz ott lesz Takács Nikolas, a Garami Funky Staff és az Organism is. A napijegyek ára december 27-ig 2900 forint (csak online), helyszínen 3500 forint (elővételben és napján). Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

December 29. (szombat), 19.00

Organism

Az Organism 2013-ban alakult. Az együttes az orgona triók legmélyebb zenei hagyományaihoz tér vissza: a blues a legfőbb inspiráció a zene és a dalszövegek világában is. A blueson keresztül a gospel területeire is átjárnak, érintve a funky zene gyökereit is. Nincs elrettentő benne: a közönség szempontjából egyrészt viszonylag könnyen befogadható zenei anyagok készültek, másrészt egyedi, érdekes, esetleg szokatlan, vagy új megoldások is hallhatók lesznek az Organism balassagyarmati koncertjén. Az együttes a 10 éves Ipoly Televízió ajándéka a közönség számára.

 

Garami Funky Staff

Ez egy őrült buli lesz! Garami Gábor - ez a név mindenki számára ismert, aki a '90-es évek óta hallgatja a könnyűzenei rádiókat. Az országos adásokból jól ismert műsorvezető most azt is megmutatja, hogy nem csak beszél a zenéről, csinálja is! Csapatával minden idők legnagyobb bulislágereit, funky műveit hozza a balassagyarmati színpadra.

 

December 30. (vasárnap), 19.00

Takács Nikolas

A galántai születésű Nikolas kiskora óta énekes szeretett volna lenni, 8 évesen részt vett egy tehetségkutatón, amit megnyert. Zenei tanulmányait a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban kezdte klasszikus ének és hegedű szakon, ezt követően a Kőbányai Zenei Stúdió dzsessz-ének szakára járt. 2005-ben Budapestre költözött. 19 évesen együtt lépett fel a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége nyílt együtt zenélni: Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel.

2010-ben elindult az X-Faktor versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. Nikolas egészen a nagydöntőig vitte, ahol a 2. hely lett az övé. Azóta számos sláger, több lemez és sok-sok koncert van már mögötte. 2015-ben kapta meg első amerikai lemezszerződését. Ötödik nagylemezén szerepelt Larry Kimpel és a Grammy-díjas Kirk Whalum is.

 

ATEMPO.sk