Adventi Gospel Gála - a The Golden Voices of Gospel koncertje Dunaszerdahelyen 2018-ban is

Adventi Gospel Gála - a The Golden Voices of Gospel koncertje Dunaszerdahelyen 2018-ban is

2018. december 10-én, hétfőn 19.00 órakor kerül megrendezésre az Európában turnézó Dwight Robson baptista tiszteletes The Golden Voices of Gospel (USA) nevű világhírű, afro-amerikai, hangszeres énekegyüttesének csodálatos adventi koncertje a dunaszerdahelyi református templomban. Belépő elővételben 25 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Dwight Robson afro-ameriaki baptista tiszteletes zenekara, a The Golden Voices of Gospel csapat összes tagja Amerikából repül Európába, ahol immár sok éve mindig november és január közti időszakban koncertezik. A zenekar általában 12 tagú hangszeres énekegyüttes, amelynek afro-amerikai tagjai remek zenészek és valamennyien kitűnő szólisták, hangjuk, énektudásuk nehezen űberelhető.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb. A gospel egyes művelői a tradíciót követve kizárólag templomokban énekelnek, míg mások szabadabban kezelve a határokat hangversenytermekben, klubokban stb. népszerűsítik ezt az irányzatot. Ebből is kitűnik, hogy a gospel ma már éppen annyira egyházi, mint világi műfaj.

 

A Európai turnéjuk további Szlovákiai állomásai

December 11. (kedd) 19.00 - Galánta, VMK színházterme
December 12. (szerda) 19.00 - Privigye, Művelődési Központ
December 13. (csütörtök) 19.00 - Besztercebánya, Evangélikus templom

ATEMPO.sk