Tűzvihar – Omega és Pál-Baláž Karmen koncert Kecsőben

Tűzvihar – az Omega koncertje Somorján

2019. június 28-án, pénteken este a kecsői Aréna színpadán ad koncertet a legendás Omega zenekar, akik legújabb turnéjuk keretében látogatnak el Felvidékre. Az est vendége a rozsnyói Pál-Baláž Karmen és együttese. Kezdés 20.00 órakor, kapunyitás 18.00 órakor. Belépő 25 euró, helyszínen 30 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Program

18.00 Kapunyitás
19.15 Pál-Baláž Karmen & Band
20.45 Omega
22.50 Tűzijáték

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon. Az 1969-es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show. Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon. Az Omega volt az első együttes, melyet a Magyar Állami Hangversenyzenekar kísért, valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je és DVD-je . Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak először füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt.

Az együttesben olyan legendák tűntek fel mint Somló Tamás, Presser Gábor, Kóbor János, Benkő László és még sokan mások. Magyarország legismertebb zenekarának számos slágert köszönhetünk, azonban mind közül kiemelendő a Gyöngyhajú lány, amiből külföldön is készült feldolgozás.

 

A zenekar jelenlegi felállása:

Benkő László („Laci") – billentyűs hangszerek
Kóbor János („Mecky") – ének
Molnár György („Elefánt") – gitár
Debreczeni Ferenc („Ciki") – dob
Szöllősy Kati („Katy Zee") basszusgitár

Bárkányi Mónika - ének
Földi Albert - billentyűs hangszerek
Szekeres Tamás - gitár
Csordás Levente - ének

ATEMPO.sk