Zenta 1697 – történelmi rockopera Esztergomban

Zenta 1697 – történelmi rockopera Esztergomban

2019. augusztus 14-én, szerdán 21.00 órakor kerül sor Szarka Gyula és Szálinger Balázs művének, a Zenta 1697 történelmi rockoperának a magyarországi ősbemutatójára Esztergomban, a Bazilika előtti téren. A rendezvény ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készült előadás tisztelegni kíván az 1697. szeptember 11-én lezajlott világtörténelmi jelentőségű esemény előtt, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben. A rockoperát a szerzők Zenta város napjára írták.

A művet Pataki András Jászai-díjas rendező állította színpadra. A főbb szerepekben Vastag Tamás, Stéphanie Schlesser/Békefi Viktória/Demeter Helga, Wischer Johann, Szomor György, Savanyu Gergely, Papp Attila, Nagy Gábor, Horányi László, Kósa Zsolt és Major Zsolt látható. A Sopron Balett tagjai, a Sopron Táncegyüttes, valamint vajdasági táncosok is részt vesznek majd az előadásban.

ATEMPO.sk