Újévi Gospel Gála - a The Golden Voices of Gospel koncertje Pozsonyban

Újévi Gospel Gála - a The Golden Voices of Gospel koncertje Pozsonyban

2020. január 3-án, pénteken 18.30-kor kerül megrendezésre az Európában turnézó Dwight Robson baptista tiszteletes The Golden Voices of Gospel (USA) nevű világhírű, afro-amerikai, hangszeres énekegyüttesének csodálatos újévi koncertje a pozsonyi Ligetfalui evangélikus templomban.

A rendezvényre a 2020-as European New Year Show című turnéjuk keretében kerül sor. Belépő 28 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Dwight Robson afro-ameriaki baptista tiszteletes zenekara, a The Golden Voices of Gospel csapat összes tagja Amerikából repül Európába, ahol immár sok éve mindig november és január közti időszakban koncertezik. A zenekar általában 12 tagú hangszeres énekegyüttes, amelynek afro-amerikai tagjai remek zenészek és valamennyien kitűnő szólisták, hangjuk, énektudásuk nehezen űberelhető.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb. A gospel egyes művelői a tradíciót követve kizárólag templomokban énekelnek, míg mások szabadabban kezelve a határokat hangversenytermekben, klubokban stb. népszerűsítik ezt az irányzatot. Ebből is kitűnik, hogy a gospel ma már éppen annyira egyházi, mint világi műfaj.

 

A Európai turnéjuk következő Szlovákiai állomása

Január 4. (szombat) 17.00 - Dunaszerdahely, Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

ATEMPO.sk