Kormorán akusztikus koncert és TV felvétel Budapesten

Kormorán akusztikus koncert és TV felvétel a Budapesti A38 hajón

2020. február 4-én, kedden akusztikus koncertet ad a Kormorán együttes a budapesti A38-as hajón, amelyről TV felvétel készül (M2 Petőfi TV Akusztik).

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 12.30-tól lehet a helyeket elfoglalni és a koncert 13.00 órakor veszi kezdetét. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Kormorán zenekart Koltay Gergely alapította 1976-ban. Zenéjükben elsőként ötvözték Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel új műfajt teremtve hazánkban. Fennállásuk óta több mint 140 zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.

A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul.

Számos rockopera (A költő visszatér, Zúgjatok harangok, Elektra mindörökké, A Megfeszített, A Napba öltözött lány, Itt élned, halnod kell, Trianon), és filmzene (Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona) kötődik nevükhöz. Készítettek albumokat mások mellett Deák Bill Gyulának és Varga Miklósnak, dolgoztak többek között Charlieval, Kalapács Józseffel, Papadimitriu Athinával.

A zenekar rendszeresen koncertezik Magyarországon kívül a Felvidéken, Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján, de turnéztak már Európa-szerte, Venezuelában, és Kubában is.

Az A38 hajón most a közismert Kormorán dalok akusztikus hangszerelésben lesznek hallhatók!

 

Tagok

Vadkerti Imre - ének, gitár
Fehér Nóra - ének
Gáspár Álmos - hegedű
Szűts István - billentyűs hangszerek
Karácson Zsolt - dob
Zsoldos Tamás - basszusgitár
Szekeres Zoltán - gitárok
Koltay Gergely - fúvós hangszerek
Koltay Sólyom - szaxofon

ATEMPO.sk