V4 Jazz Fest - Jazz koncertek Somorján

V4 Jazz Fest - Jazz koncertek Somorján

2020. március 4-e és 7-e között kerül megrendezésre a V4 Jazz Fest. A fesztiválnak 4 város ad otthont, mégpedig Budapest, Prága, Krakkó és Somorja. A résztvevő zenekarok minden nap más-más helyszínen állnak a közönség színe elé.

Somorján, a Mozi Club ad otthont a jazz szerelmeseinek. Az élmény garantált. Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Március 4. (szerda)

20.00 - 22.00 Oláh Krisztián Quartet (HU)

A fiatal nyertes zongorista Oláh Krisztián kvartettre kiterjesztett jazz-formációja tengerentúli élményeit tömöríti zenéikbe. Rendkívül izgalmas és összetett saját kompozícióik mellett jazz-szabványokat is játszanak koncerteiken. A zenekar fiatal tagjai minden nemzedék elismerését elérték, beleértve a mestereiket is.

A kvartett Oláh Krisztián februárban megjelent „A gondolatom hátulján” című albumát mutatja be.

Tagok

Oláh Krisztián - zongora
ifj. Oláh Kálmán - szaxofon
Orbán György - nagybőgő
Serei Dániel - dobok

 

Március 5. (csütörtök)

20.00 - 22.00 Kamila Drabek Tercet (PL)

A Tercet egy baráti társaság, aki a krakkói Zeneakadémián tanulmányozása során találkozott. Manapság az egyik legérdekesebb és legelismertebb fiatal együttes működik a lengyel jazz színpadon.

A zenekar Kamila kompozícióit játssza; tele vannak énekes, népi dallamokkal, amelyeket rock energiával és fiatalos kegyelemmel végeznek. A jazz „lengyelül” játszik - nagy adag szláv dalszöveggel, de humorral is. A becsületesség és a teljes professzionalizmus kritikus elismerést és közönségszimpiatát adott nekik. Az együttes 2019-ben adta ki első albumát.

Tagok

Marcin Konieczkowicz - alt szaxofon
Kamila Drabek - nagybőgő
Kacper Kaźmierski - dob

 

Március 6. (péntek)

20.00 - 22.00 AghaRTA Band (CZ)

Az AghaRTA Band egy olyan együttes, amely a Prága-Jazz színpadon a legkeresettebb jazz zenészekből áll. Már évek óta ismerik egymást, és más együttesekben is megjelennek. A zenekar kizárólag a prágai AghaRTA Jazz Központban, valamint a prágai fesztiválokon vagy a Cseh Köztársaság más városaiban lép fel.

A zenekar repertoárja tükrözi az összes résztvevő zenei ízlését, ideértve az eredeti kompozíciókat és más híres zeneszerzők, például Lalo Schifrin, Pat Metheny, Duke Ellington, Miles Davis és a Beatles zenéjének változatát.

Tagok

Tvrdý Adam - gitár
Ondřej Kabrna - zongora
Vit Svec - nagybőgő
Michal Hejna - dobok

 

Március 7. (szombat)

20.00 - 22.00 Nothing But Swing Trio (SK)

Az NBS Trio az egyik legszembetűnőbb jazz formáció a szlovák jazz színpadon, 1998-ban alakult, és azóta az eredeti felépítésben létezik. Neveik ellenére a zenekar zenei spektruma messze túlmutat a 40-es és 50-es évek határain.

A trió tagjainak jelentős zenei lehetőségei lehetővé teszik számukra a klasszikus zenétől, az etnikai néptől a modern jazzig terjedő hatások felhívását. Ezek a befolyások tükröződnek saját eredeti kompozícióikban, valamint a jazz-szabványok értelmezésében.

Az NBS Trio három stúdióalbumot készített. A Trio rendszeresen együttműködik a top művészekkel, mint például Scott Hamilton (USA), Janusz Muniak (PL), Winand Gábor (HU), Juraj Bartoš (SK), és számos európai országban fellépett és műhelyeket nyújtott, mint pl. jól az USA-ban.

Tagok

Klaudius Kováč - zongora
Ragan Róbert - nagybőgő
Solárik Peter - dobok

ATEMPO.sk