Bogányi Gergely fellépésével indul a Kodály Filharmonikusok Debrecen Fotelkoncert-sorozata

Bogányi Gergely fellépésével indul a Kodály Filharmonikusok Debrecen Fotelkoncert-sorozata

2020. október 13-án, kedden 19.30-tól kerül sor Gleccser és sivatag címmel Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész és a Kodály Filharmonikusok Debrecen online hangversenyére a Fotelkoncert-sorozat keretében, Somogyi-Tóth Dániel vezényletével.

Műsoron Beethoven Egmont-nyitánya, Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenye és Bogányi Gergely Al Ula Symphonic Poem című szerzeménye.

A 2020/2021-es évadtól a Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus Debrecen több koncertjét is élvezhetik a világ bármely pontjáról a hallgatók: hat olyan hangverseny lesz, mely élőben követhető.

A koncertre a debreceni Kölcsey Központban kerül sor. Jegyár az online élő közvetítésre 1000 forint.

 

A többszörös díjnyertes, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész generációjának egyik legelismertebb egyénisége. A világ legfontosabb koncerttermeiben szerepel, mint a Carnegie Hall vagy épp a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium.

Bogányi Gergely zongoraművész, a róla elnevezett 296 cm hosszú és 650 kilós, futurisztikus Bogányi-zongora megalkotója. Bármilyen hangszeren szívesen játszik, mint annak idején példaképe, Liszt Ferenc is, hogy zenéjét minél szélesebb közönség elé tudja vinni. Ez a zenélés lényege - mondja, és reméli hogy egyszer majd a róla elnevezett zongorán is játszhat a Costa del Sol-on.

ATEMPO.sk