ONLINE: Oláh Krisztián jazz zongorista koncertje a Zeneakadémiáról

ONLINE: Oláh Krisztián jazz zongorista koncertje a Zeneakadémiáról

2020. október 25-én, vasárnap 19.00 órától Oláh Krisztián jazz zongorista kvartettjének koncertjére kerül sor a budapesti Zeneakadémián a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, amit élőben online is közvetítenek.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

A fiatal zongorista, Oláh Krisztián a hazai jazzélet egyik meghatározó egyénisége. Mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. 2016-ban a Magyar Jazz Szövetség az év fiatal jazz-zenészének választotta, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát.

Parallel Reflections című művében a vonószenekar és a jazzkvartett kapcsolatának kortárs átértelmezésére, új kontextusba helyezésére tesz kísérletet. A hat tételből álló szvitben éppúgy fellelhetők a barokk, a neoromantika és a kora 20. század klasszikus zenéjének elemei, mint a kortárs jazz harmónia- és ritmusvilága.

ATEMPO.sk