Hommage à Cziffra 99 - Balázs János online zongoraestje a Müpából

Hommage à Cziffra 99 - Balázs János online zongoraestje a Müpából

2020. november 5-én, csütörtökön 19.30-tól Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész hangversenyére kerül sor a budapesti Müpában. A művész a koncertet Cziffra György emlékének ajánlja, aki 99 évvel ezelőtt ezen a napon született.

A koncertet online is közvetítik, így bárhonnan részesei lehetünk az élménynek.

ITT NÉZZÉTEK ONLINE

 

Műsor

Liszt: Funérailles
Liszt: A Villa d'Este szökőkútjai
Liszt: Ave Maria (Róma harangjai)
Liszt: Valse-impromptu
Liszt: VI. magyar rapszódia
Schumann-Liszt: Widmung (Ajánlás)
Liszt: Szerelmi álmok (Liebesträume), No. 3
Brahms-Cziffra: Magyar táncok - válogatás
ifj. J. Strauss-Cziffra: Reminiszcenciák

 

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész egyike a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészeknek, a világ jelentős koncerttermeinek állandó szereplője. Olyan neves művészekkel és karmesterekkel dolgozik együtt, mint Mischa Maisky, Vásáry Tamás, José Cura, Vadim Repin és Pinchas Steinberg.

 

Az emlékest műsora két olyan zeneszerzőre összpontosít, akik érzelemdús, szenvedélyes és karakteres stílusjegyeikről ismertek, csakúgy, mint az előadó. Balázs János az elmúlt években fellépett többek között a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, a brüsszeli Bozarban, valamint a Kölni Filharmóniában, ahol a kritikusok kiemelték előadásmódjának szuggesztív, mély és megrendítő érzékenységét és az újraalkotás képességét, amely lehetővé teszi a koncertek megismételhetetlen hangulatát. A Kossuth- és Liszt-díjas, érdemes művész nevéhez számos társadalmi szerepvállalás fűződik, úgymint hangszerbemutató koncertek gyerekeknek, a Snétberger Zenei Tehetség Központtal való együttműködése vagy a Virtuózok tehetségkutató műsor zsűrizése. 2020-ban Hamburgban a Young Steinway Artist nemzetközi elismerést vehette át, valamint ez év szeptemberétől a Zeneakadémia adjunktusává nevezték ki.

ATEMPO.sk