Dorottya - a Csavar Színház előadása online

Dorottya - a Csavar Színház előadása

2020. november 20-án, pénteken 19.00 órakor a Gál Tamás vezette Csavar Színház mutatja be Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon című vígeposzát, amit onlne közvetítenek a Kulteátrum programsorozat keretében. Belépő 1000 forint, a közvetítés részleteit emailben továbbítják.

 

“Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című művét az általunk már több helyen sikerrel bemutatott stílussal dolgoztuk fel, mely tapasztalataink szerint nagyon népszerű mind a diákság, mind a felnőtt közönség körében.

A játékstílus, az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi. Pontos és részletes dramaturgiával fésültük át az egész művet s azon szavakat, melyek a mai kor emberének (diákjának) már nem érthető, játékkal, magyarázattal vagy zenével tettük azzá. Így az egyetlen gátat, mely Csokonai és a mai kor embere közé rakódott az elmúlt 200 év keze által lebontottuk, ezzel bizonyítva, hogy a magyar költészet nemcsak magasröptű gondolatok és filozófiák fészke, de a nagyszerű és utánozhatatlan magyar humor melegágya is.”

 

Rendező: Gál Tamás
Jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália
Zene: Bodonyi András
Zenész: Mester András
Játékmester: Gál Tamás

ATEMPO.sk