Jazzköltészet – Kortársak zenei kísérettel online

Jazzköltészet – Kortársak zenei kísérettel online

2020. november 17-én, kedden 20.00 órától folytatódik a Kortársak zenei kísérettel, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó sorozata. Gyukics Gábor, Ágoston Béla és Pengő Csaba jazzköltészeti műsora újabb műfajok fúzióját hozza el.

 

 

“Szerintem ez a fúzió nagyon természetes. A költészet, a vers annak idején énekelt műfaj volt. Énekelték a verseket, tehát dalok voltak, ami végül is zene. Most csak visszatértünk ahhoz, hogy a dalt megzenésítjük valamilyen szinten, vagyis a mi esetünkben improvizálunk hozzá. […] nagyon összeillik jazz és a költészet, bár vannak olyan irodalmárok, akik szerint zavarja a fület a zene, a jazzszeretőket meg a költészet hangja zavarja. Ma este megpróbáljuk egyesíteni a kettőt.” - nyilatkozta korábban Gyukics Gábor a Jazzköltészetről.

Gyukics Gábor György költő, műfordító, 1958-ban született Budapesten. A Szépírók Társasága és a MEGY tagja, a magyarországi Open Reading (nyitott versfelolvasó) és Jazzköltészeti estek meghonosítója. Tizenegy verses- és egy prózakötet szerzője, tizenhat verses- és prózakötet fordítója, többek között József Attila válogatott verseit fordította angolra. 2018-ban jelent meg az a két jazzköltészeti CD, amit Ágoston Béla, Bori Viktor, Dóra Attila, Eichinger Tibor és Pengő Csaba közreműködésével jelent meg angol és magyar nyelven.

Közreműködik Ágoston Béla (szaxofon), aki színpadjaink visszatérő vendége és Pengő Csaba (nagybőgő).

ATEMPO.sk