A kézmosás fontosságáról - a Nézőművészeti Kft online előadása Molnár Gusztávval

A kézmosás fontosságáról - a Nézőművészeti Kft online előadása Molnár Gusztávval

2020. november 20-án, pénteken 19.00 órától A kézmosás fontosságáról című előadás kerül bemutatásra a Nézőművészeti Kft és a Budaörsi Latinovits Színház együttműködésében a B32 Galéria és Kultúrtér online felületein. A darab egyik főszereplője a felvidéki Molnár Gusztáv.

ITT NÉZD AZ ELŐADÁST

“Kezeket a csap alá, mossál gyorsan kezet,
ha erre nem figyelsz hip-hop megfizetsz.
Támad a vírus legyél hát résen,
nem lehetünk mi a beteg generation.”
/Vírus- rap/

Semmelweis munkássága óta ismert, hogy a kórházi eredetű fertőzések megelőzésében a kéz megfelelő fertőtlenítésének kiemelkedő szerepe van. A mai rohanó világban egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásról, pedig általa számos betegség megelőzhető lenne. Annak ellenére, hogy ez már régóta tankönyvi adat, mégis ismét és ismét hangsúlyozni kell. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a legutóbb megjelent programjában hangsúlyozza, hogy nem elég csak egy útmutató megfogalmazása. A hozzáállás javításához sokoldalú megközelítés szükséges.

Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint egy nyíltabb párbeszédet generálhat az előadás után történő szakember vezette feldolgozó beszélgetésben. Az előadás a kézmosás higiéniai szerepének hangsúlyozása mellett, olyan témákat is érint, mint kórokozóktól való fóbia és egyéb fóbiák, a mértékletesség/mértéktartás kettősége, az emberi érintkezések (fizikai és lelki aspektusainak) különböző megnyilvánulásai.

Szereplő
Katona László
Molnár Gusztáv

Dramaturg
Gyulay Eszter

Rendező
Scherer Péter

ATEMPO.sk