Kanizsa Gina, Lamm Dávid és Szczuka Panna online koncertje

Kanizsa Gina, Lamm Dávid és Szczuka Panna online koncert

2020. november 20-án, pénteken 17.00 órától a Kanizsa Gina & Lamm Dávid Duo feat. Szczuka Panna ad online koncertet a Budapest Jazz Clubból.

ITT NÉZD AZ ELŐADÁST

A fiatal énekesnő és dalszerző, Kanizsa Georgina 2019-ben kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán, 2012 óta tagja a hatszoros nemzetközi versenygyőztes Jazzation énekegyüttesnek, amellyel számos európai országot bejárt, turnézott Oroszországban, Tajvanon, és közreműködőnek kérték fel Bobby McFerrin legutóbbi magyarországi koncertjén.

A gitáros-énekes-komponista Lamm Dávid sokoldalú virtuóz zenész, a jazz minden ágában otthonosan mozog. Kíséretben és szóló szerepben egyaránt lenyűgöző. Közreműködött Dés László zenekaraiban, a Csanyi-Lattmann Quartetben, Szőke Niki, Szalóki Ági és Palya Bea formációiban. 2019. novemberében második önálló albuma is megjelent "Invisible" címmel, amelyet januárban teltház előtt mutattak be a Művészetek Palotájában.

A két zenész duója az autentikus jazz repertoárból, valamint személyes kedvencekből merít, de a megszokott minimalista vokalista-hangszeres hangzás helyett a két énekhang harmóniájára épít. Ezen a különleges estén még egy énekes csatlakozik hozzájuk, közös műsorukban kifejezetten erre az alkalomra hangszerelt egy, két és három énekszólamú kompozíciókkal.

Szczuka Panka idén diplomázik a Zeneakadémia jazztanszakán. Duó és zenekari formációkban egyaránt énekel, rendszeres fellépője a szentendrei fesztiváloknak, emellett játszott már olyan nagyobb rendezvényeken is, mint a Müpa 0820, vagy a Volt Fesztivál. 2019-ben zenekarával elnyerte a Müpa Jazzshowcase közönségdíját.

Kanizsa Gina – ének
Lamm Dávid – gitár

Vendég: Szczuka Panna – ének

ATEMPO.sk