Szerelmünk, Sisi - monodráma Gubik Ági előadásában online

Szerelmünk, Sisi - online monodráma Gubik Ági előadásában

2020. november 21-én, szombaton 19.00 órakor a Szerelmünk, Sisi című monodráma lesz látható Gubik Ági (Spinoza Színház) előadásában online a Kulteátrum programsorozat keretében. Írta Nógrádi Gábor, rendezte Czeizel Gábor.

Belépő 1000 forint, a közvetítés részleteit emailben továbbítják.

 

“Erzsébet királyné, azaz Sisi élete más megvilágításban: Miért vonzódott Sisi a zsidósághoz? Miért volt kedvenc költője a zsidó Heine? Miért ragaszkodott a magyar-zsidó oktatójához, Falk Miksához? Mi volt Sisi véleménye a Monarchia jelenéről és jövőjéről? Miért szerette Sisi különösen a magyarokat? És még számos kérdés, amire a monodráma keresi a választ.” - áll a Spinoza Színház keskeny szórólapján. És valóban erről mind beszél Gubik Ági Sisi szerepében, de ennél többet kapunk: a színésznő megmutatja, eljátssza Erzsébet királyné utolsó óráját aki mintegy a végzetét érezve újraéli egész életét az apjával való játékos viszonyán át szerelméig, házasságáig Ferenc Józseffel, majd a gyerekeivel, főleg Rudolffal való kapcsolatát. Ezek minden szépségével és problémájával, konfliktusaikkal. Az utolsó út előtt, mintegy a végzet szele megsuhintja és tisztán rápillant életére.

Gubik Ági: számtalan színházi főszerep alakítója (pl: Sirály, Eszter hagyatéka, Jövőre, veled, ugyanitt, A Királyasszony lovagja, Szecsuáni jólélek - és szerepelt a Nemzeti Színház nyitó előadásában Az ember tragédiájában is) valamint magyar és cseh, szlovák filmekben (Pánik, Liza a rókatündér, Morfium) és sorozatokban (Hacktion, Bartátok közt, Jóban, rosszban) játszott vezető szerepeket.

Nógrádi Gábor: Janikovszky Éva-díjas, sikerfilmek forgatókönyvírója (Sose halunk meg, Csocsó és sok más) valamint bestseller ifjúsági könyvek (pl: Gyerekrablás a Palánk utcában, PetePite, Segítség, ember!) szerzője.

ATEMPO.sk