Kálmán Péter operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

Boncsér Gergely operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. november 21-én, szombaton az olasz vígopera mestereinek darabjaival örvendezteti meg hallgatóságát Kálmán Péter, a Magyar Állami Operaház és a nemzetközi operaszínpadok elismert magánénekese az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

A budapesti születésű basszbariton magyarországi és amerikai tanulmányai után 1993-ban mutatkozott be az Operaházban, amikor az I. Nemzetközi Mozart Énekverseny első helyezettjeként Papageno szerepét énekelte. Az ezt követő évtizedben a Zürichi Nemzetközi Operastúdió, majd a Zürichi Operaház szólistája volt. 2003 óta rendszeres fellépője a budapesti Operának, de visszatérő vendége Salzburg, Bécs, Párizs, Genf és számos további európai város operaszínpadának. Repertoárja rendkívül széles, otthonosan mozog mind a straussi és wagneri, mind az olasz buffo basszus szerepekben.

Kálmán Péter operaestjén főként ez utóbbiból ad ízelítőt Donizetti és Rossini műveivel, de egy részlet erejéig megmutatja művészetének sötét oldalát is Verdi egyik gonosztevőjének szerepében. Egyik vendégét, a Junior Prima díjas Szemere Zitát már-már ikonikusnak számító Donizetti-szerepeiben láthatják a nézők, a meglepetésvendég pedig egy mezzoszoprán énekesnő lesz, aki egy francia bosszúáriával készül az estre.

Az előadás művészeti vezetője: Kovács Mária Anna
Műsorvezető: Gyüdi Melitta
Zongorán közreműködik: Katona Anikó

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Rossini: Hamupipőke – Don Magnifico áriája a II. felvonásból („Sia qualunque delle figlie”)
Donizetti: Don Pasquale – Don Pasquale áriája az I. felvonásból („Ah! un foco insolito”)
Donizetti: Don Pasquale – Norina áriája az I. felvonásból („Quel guardo il cavaliere”) – előadja: Szemere Zita
Rossini: A sevillai borbély – Bartolo áriája az I. felvonásból („Non piú, tacete!... A un dottor della mia sorte”)
Verdi: Otello – Jago Credója a II. felvonásból („Vanne!…Credo in un Dio crudel”)
Verdi: Falstaff – Falstaff monológja az I. felvonásból („L’onore! Ladri! Via di qua!”)
Donizetti: Szerelmi bájital – Adina és Dulcamara kettőse a II. felvonásból („Quanto amore! ed io spietata!”) – közreműködik: Szemere Zita

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László