Az Egri János Jr. Trió online koncertje

Az Egri János Jr. Trió online koncertje

2020. november 24-én, kedden 20.00 órától a Egri János Jr. Trió ad online koncertet a Budapest Jazz Clubból.

ITT NÉZD AZ ELŐADÁST

Egri János Jr., az ismert jazzbőgős és basszusgitáros, Egri János fia, aki mindössze 23 éves, de a budapesti jazzéletben forgók már mind ismerik. Sokoldalú előadó, hiszen kiváló énekesként és zongoristaként is tevékenykedik, sokszor a kettőt egyszerre is műveli. Erőssége a született vibrátóval rendelkező, egyedi, mély tónusú basszushangja és a sötét árnyalatú, masszív zongora billentése. Énekes szólóit kifejezetten a hangszer-szerű megszólalás jellemzi. Zongorajátéka erőteljes és izgalmas. Stílusa a hagyományos mainstream jazz műfajára épül, ám emellett számos egyéni, klasszikus és igényes populáris zenéből kölcsönzött stílusjegyet is megszólaltat.

Idén diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének alapképzési szakán Lakatos Ágnes és Urbán Orsolya növendékeként. Jelenleg Oláh Kálmán növendéke az egyetem jazz-zongora mesterképzési szakán.

Ezen az estén állandó triójával fog koncertet adni és nagyrészt amerikai sztenderdek fognak elhangzani, de lesz köztük pár saját szerzemény tőle és édesapjától, Egri Jánostól is.

Egri János Jr. – zongora
Egri János – basszusgitár
Richter Ambrus – dob

ATEMPO.sk