Az árnyék nélküli asszony – folytatódik az online OperaSzerda

Az árnyék nélküli asszony – folytatódik az online OperaSzerda

2020. november 25-én, szerdán igazi sztárparádéval láthatja a közönség Richard Strauss magnum opusának keresztmetszetét. Az árnyék nélküli asszony legjobb részletei az Opera nemzetközileg is méltatott vezető szólistáinak tolmácsolásában 20.00 órától élőben online az OperaSzerda keretében.

A szellemvilág uralkodójának gyermeke megsebzett gazellából gyönyörű lánnyá változott. Vadász és zsákmány egymásba szeretett: a tündérlány a Délszaki Sziget császárnéja lett. Testén azóta átjár a fény, mintha üvegből volna: megrekedt a szellem- és embervilág között. Ha nem sikerül árnyékot szereznie, a császár kővé fog válni... Háború alatt született mese emberségről, önfeláldozásról, boldogságunk megbecsüléséről.

Az opera keresztmetszetét a 2014-es operaházi bemutatóhoz a nemzetközi divatvilágban is ismert tervező, Zoób Kati által megálmodott, mesébe illő jelmezek felhasználásával Lázár Katalin állítja színpadra.

Közreműködik: Komlósi Ildikó (Dajka), Sümegi Eszter (Császárné), Kovácsházi István (Császár), Rálik Szilvia (Barakné), Haja Zsolt (Barak / Hírnök), Bakonyi Anikó (Sólyom), Zemlényi Eszter (A templomküszöb őre), valamint Dallos Erika (zongora).

Az est műsorvezetője: Mona Dániel.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu