Komlósi Ildikó operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. november 29-én, vasárnap egy igazi világsztár mezzoszoprán, a Kossuth-díjas Kamaraénekes Komlósi Ildikó lép az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadára az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

Komlósi Ildikó tanulmányait Budapesten, majd Londonban és Milánóban folytatta. 1984 óta rendszeres fellépője az Opera produkcióinak, nemzetközi karrierje pedig a Pavarotti-énekversenyen elért győzelmével indult 1986-ban, s hamarosan a legnagyobb dalszínházak – a New York-i Metropolitan, a Bécsi Állami Opera, a milánói Scala, a drzedai Semperoper és a londoni Royal Opera – visszatérő vendége lett. Repertoárján Donizetti, Mozart, Verdi, R. Strauss és Wagner operái mellett barokk és kortárs műveket is találunk, A kékszakállú herceg vára Juditjának pedig egyik legavatottabb tolmácsolójaként tartják számon a világban. Az Opera a 2015/16-os évad Kamaraénekesévé választotta, munkásságát 2014-ben a Magyar Érdemrend Középkeresztjével, 2016-ban Kossuth-díjjal ismerték el.

Műsorában főként a romantikus operairodalom hősnőit idézi meg, de egy ária erejéig a barokk zene világába is elkalauzolja a nézőket. Egyik vendége a szintén Kossuth-díjas, kétszeres Kamaraénekes Sümegi Eszter, a meglepetésvendég egy pályája elején járó szoprán énekesnő lesz.

Az előadás művészeti vezetői: Magyar Orsolya és Kováts Andrea
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Händel: Rinaldo – Rinaldo áriája a II. felvonásból („Lascia ch’io pianga”)
Saint-Saëns: Sámson és Delila – Delila Tavasz-áriája az I. felvonásból („Printemps qui commence”)
Debussy: Suite bergamasque – Clair de Lune – előadja: Szennai Kálmán
Verdi: A trubadúr – Azucena Máglya-áriája a II. felvonásból („Stride la vampa!”)
Verdi: A végzet hatalma – Leonóra áriája a IV. felvonásból („Pace, pace o mio Dio”) – előadja: Sümegi Eszter
Verdi: A trubadúr – Azucena áriája a II. felvonásból („Condotta ell’era in ceppi”)
Verdi: Aida – Aida és Amneris duettje a II. felvonásból („Fu la sorte dell’armi a tuoi funesta”) – közreműködik: Sümegi Eszter
Bizet: Carmen – Habanera („L'amour est un oiseau rebelle”)

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László