Beatz x Poe's - Babiczky Tibor, Borda Réka, Indiana online

Beatz x Poe's - Babiczky Tibor, Borda Réka, Indiana

2020. december 1-én, kedden 20.00 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó zenei-irodalmi estjén velős gondolatok pakolódnak egymásra a slamköltészet asztalán, a hozzájuk illő zenei szőnyeggel párosítva..

December elsején egy hét könyvet maga mögött tudó író-költő, egy költő-író-műfordító, illetve egy slammer-grafikus érkezik; Babiczky Tibor, Borda Réka és Gábor Tamás Indiana mesterhármasa szövegel a színpadon.

 

 

Babiczky Tibor elsősorban költő, de hét, eddig megjelent kötete között találkozhatunk egyedülálló krimivel is. A magyar irodalmi közélettől tudatosan eltávolodva, közegét a slam poetry-ben találta meg. Az országos slam poetry bajnokságon, illetve hasonló eseményeken leggyakrabban szakmai zsűritagként találkozhatunk vele, de slammerként is megörvendeztette már frappáns soraival a közönséget. Hídként funkcionál a magyar irodalom és a slam műfaja között, véleménye szerint sok olyan jó költőnk van, akik a slam irányából érkeztek.

Borda Réka költő, író, műfordító, korábban már a Deck-szériában is bemutatkozott. Fontos számára a tehetséggondozás, 2018 óta szervezi pályatársával a Kóspallagi Írótanyát 15-20 éves fiatalok számára, emellett elkötelezetten hisz az irodalomoktatás reformjában egy kreatív megközelítés bevonásával. Szövegeit közölte többek között az Alföld, a Műút, az ÉS, a Prae és a Jelenkor. Első kötete Hoax címmel jelent meg 2017-ben, melyben a kozmosz megfoghatatlan fogalmai alakulnak át költői képekké. Bölcs és egyszerre játékos költészetével ezúttal a Hajón pimaszkodik.

Gábor Tamás Indiana freestyle rapper, slammer, akinek, nemcsak szövegei, de grafikái is ütősek. Az országos slam poetry bajnokságot kétszer nyerte meg csapatban, az első Pilvakeren pedig a második helyet vitte haza. A Beatz x Poe’s visszatérő fellépője, ritmusos szövegelésével bevonja a közönséget a flow-ba. Számára a slam egyszerre jelenti a családot, barátokat és a szabadságot. A slammernél kevés szórakoztatóbb “révészt” ismer, aki elhajózik mondanivalójával a közönség fülébe - ezúttal az A38 árbócainak segítségével.

A Beatz x Poe’s sorozatszerkesztői CSIDER ISTVÁN ZOLTÁN költő, slammer, rapper és Pion István költő, slammer, újságíró. A szövegeket DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar dallamaira helyezik az est fellépői.

A zenekar tagjai

Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József - dobok

ATEMPO.sk