Adventi operagála Tóbisz Titusszal Rimaszombatban

Adventi operagála Tóbisz Titusszal Rimaszombatban

2020. december 8-án, kedden 18.00 órától adventi operagálára kerül sor a rimaszombati Városi Művelődési Központban az idén 40 éves Rimaszombati Zenebarátok Köre szervezésében.

Közreműködik a város büszkesége, a számos hazai és külföldi szakmai díjjal kitüntetett Tóbisz Titusz, valamint Tatiana Paľovčíková-Paládiová, a Kassai Állami Színház operaénekesei, zongorán kísér Júlia Grejtáková.

A programban Verdi, Puccini, Dvořák és Leoncavallo operaáriák és duettek, valamint Kálmán Imre Marica Grófnő című művének ismert melódiái hangzanak el.

Belépő 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Tóbisz Titusz Rimaszombatban született. 23 éves korában kezdet operaéneklést tanulni a kassai konzervatóriumban. A 2017/2018-as szezonban debütált Otelló szerepében Verdi azonos nevű operájában az Ostravai Morva-Sziléziai Nemzeti Színházban. Ezen kívül vendégszerepet játszik a České Budějovice-i Dél-csehországi Színházban, a Poznani Nagyszínházban és további helyszíneken. 2018-ban elnyerte a Harmónia-díjat szólisták kategóriájában a klasszikus zene területén. 2019-ben elnyerte a Dél-csehországi Thalia-díjat Leoš Jánáček operájának egyik szerepéért. Jelölték a DOSKY 2019 díjra és a Szlovák Irodalmi Alap éves díjára Otelló szerepéért. 2019-ben a kulturális miniszter kitüntette a színházhoz és a tánchoz való kiemelkedő hozzájárulásért.

ATEMPO.sk