Irodalom, színház, zene – jön az Art Mix Fesztivál

2020. december 12-én, szombaton a City Reboot Polgári Társulás szervezésében jön az Art Mix Fesztivál. A Komáromi Jókai Színház színpadán lesz irodalom, színház és zene.

Láthatjuk Holocsy Katalin és Holocsy Krisztina felolvasószínházát, Bandor Éva és Olasz István verses összeállítását és koncertet ad a Gorlo Volka.

A belépő 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

 

Program

18.00 Silvester Lavrík: Csöndes ház - Felolvasószínház.

Előadják: Holocsy Katalin és Holocsy Krisztina
Rendezte: Garajszki Margit

Egy évvel a zseniális zeneszerző, Filip halála után találkozik a művész nővére, Márta, és gyerekeinek anyja, Bíborka, hogy megemlékezzenek a férfiról és tisztázzák a múltat. Az egykori barátnők ugyanis már majd harminc éve nem beszélnek egymással. Mi a hosszú mosolyszünet oka? Lehet egyáltalán harminc év után tisztázni bármit is? És különben is, hogy szeretheti két merőben különböző nő ugyanazt a férfit?
A tragikomédia és a fekete humor műfaji határán mozgó, rendkívül szórakoztató Csöndes ház 2003-ban elnyerte a szlovák Irodalmi Alap legjobb drámai szövegének járó díját.
Közönségünk most a felolvasó színház fogalmával megismerheti azt, hogy olvasva is izgalmas lehet egy remekművel való találkozás.

 

19.30 SZER + ELEM + EZ? - Verses összeállítás kortárs és klasszikus magyar költők műveiből, jelenetekbe ágyazva
Szerkesztették és előadják: Bandor Éva (Jászai Mari–díjas) és Olasz István

A produkció egy 55 perces verses összeállítás kortárs és klasszikus magyar költők verseiből, jelenetekbe ágyazva. A központi témája a szerelem. Az alkotópáros a verseket úgy válogatta össze, hogy a gyermekkori szerelmi élményektől, a kamasz bizonytalanságokon keresztül eljutnak a felnőtt beteljesült és beteljesületlen vágyak ábrázolásáig, majd a párkapcsolati megnyugvás ill. szakítás, újra egymásra találás, végül az öregkori egymáshoz ragaszkodás bemutatása zárja be a témakör ívét, mindezt humoros és drámai jelenetekbe ágyazva, néhol zenei betétekkel tarkítva. A bemutatót 2017 januárjában tartották. Egy valóban rendhagyó irodalmi órával találkozhatunk.

 

20.45 GORLO VOLKA koncert - Felvidéki zenészek alternatív pop, rock zenei fúziója, megzenésített versekkel is.

A felvidéki együttes zeneileg úgy jellemzi magát mint: lírai power pop. Saját szerzeményeik és megzenésített verseik üde színfoltja a felvidéki zenei életnek. A lírai hangvételt sokszor energikus pop-rock vonallal vegyítik, de más zenei motívumokat is szívesen építenek hangzásukba. Egyre többször bukkannak fel a felvidéki zenei rendezvényeken, és nemrég a budapesti A38 Hajón, az egyik legjobb koncerthelyszínen is felléphettek a szintén felvidéki Jóvilágvan előzenekaraként. Nagyon érdekes klipeket is forgatnak számaikhoz, szép jövő áll a csapat előtt.

A zenekar tagjai: Farkas Melinda, Mézes Zoltán, Szabó Gábor, Gőgh Ákos

ATEMPO.sk