Vörös Szilvia és Cser Krisztián operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. december 6-án, vasárnap két nemzetközileg is elismert magánénekes, Vörös Szilvia mezzoszoprán és Cser Krisztián basszus ad közös áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

 

A zenész családba született Vörös Szilvia Pápán, Győrben és Budapesten folytatta énekesi tanulmányait, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Marton Éva irányítása alatt. 2008-ban megnyerte a VI. Országos Simándy Énekversenyt. Az I. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny nagydíjasaként 2014-ben R. Strauss Elektrájában hallhatta először az Opera közönsége, ezt követően Gounod, Puccini, Verdi, Giordani és Wagner műveiben szerzett elismerést a dalszínházban. Az operák mellett gyakran lép fel oratóriumokban és dalesteken. 2016-ban a Salzburgi Ünnepi Játékokon, 2018-ban pedig a Bécsi Állami Operában is bemutatkozhatott.

Az eredetileg fizikusi végzettségű Cser Krisztián is zenész családba született. Fizikusi diplomája után énekművészi tanulmányokat folytatott. A Zeneakadémián 2008-ban végzett, ahol szintén Marton Éva volt a mestere. Még akadémiai évei alatt bemutatkozhatott az Operában – Vörös Szilviához hasonlóan – az Elektrában. Rendkívül széles operarepertoárja a barokktól a kortárs művekig terjed, de rendszeresen hallható oratóriumok szólistájaként is. Nevét a külföldi közönség szintén jól ismeri, Kékszakállú szerepét Európa jelentős színpadai mellett Kínában és a New York-i Carnegie Hallban is énekelte, a közelmúltban pedig Chemnitz és Mexikóváros A rajna kincse Wotanjaként is megismerhette. Munkásságát 2020-ban Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el.

Az előadás művészeti vezetője: Niklai Judit
Zongorán közreműködik: Doman Katalin
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Saint-Saëns: Sámson és Delila – Delila csók-áriája („Mon cœur s'ouvre à ta voix”) – Vörös Szilvia
Mozart: Don Giovanni – Leporello „Regiszter” áriája („Madamina!”) – Cser Krisztián
Mascagni: Parasztbecsület – Santuzza áriája („Voi lo sapete, o mamma”) – Vörös Szilvia
Verdi: Macbeth – Banquo áriája a II. felvonásból („Come dal ciel precipita”) – Cser Krisztián
Ponchielli: Gioconda – Laura áriája a II. felvonásból („Stella del marinar! Vergine santa”) – Vörös Szilvia
Ponchielli: Gioconda – Alvise áriája a III. felvonásból („Si, morir ella de!”) – Cser Krisztián
Ponchielli: Gioconda – Alvise és Laura duettje a III. felvonásból („Qui chiamata m'avete?”) – Vörös Szilvia, Cser Krisztián

ATEMPO.sk / opera.hu