A Dobroda és a Budapest Mezőség Band online koncertje a Fonóból

A Dobroda és a Budapest Mezőség Band online koncertje a Fonóból

2020. december 12-én, szombaton 20.00 órától a Dobroda zenekar valamint a Budapest Mezőség Band és Fekete Bori online koncertjére kerül sor a Fonó Budai Zeneházból.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

2007-ben született meg a Dobroda Zenekar, amely a nevét egy Nógrád megyében folyó patakról kapta. A patak folyton meg-megújuló vizével és jelentésével (jó víz) találóan jelképezi a zenekar hitvallását, küldetését. A Kárpát medence autentikus népzenéje kiapadhatatlan forrást jelent a zenekar számára, repertoárját is e tárházból válogatja. A repertoárban megtalálható a Kárpát medence népzenéinek szinte teljes palettája.

A zenekar tagjai:
Fekete Bori - ének, ifj. Gelencsér János - hegedű, Deák-Volom Dávid - klarinét, szaxofon, harmonika, Balogh Kálmán - cimbalom, Gólya Péter - brácsa, harmonika, Szabó István - nagybőgő

 

A Budapest Mezőség Band egy több generációból álló táncházi zenekar, melynek gerincét a magyarpalatkai népzene megszállott szeretete adja. Azt vallják, hogy a népzene elsődleges és legfontosabb szerepe, hogy funkciójában használják, tánc alá húzzák. E nélkül eltűnik, kidől, mint a gyökerét vesztett fa.

A zenekar tagjai:
Kovács Márton - hegedű, Kalász Máté - hegedű, Fekete Antal ‘Puma' - kontra, Fekete Márton ‘KisPuma' - kontra, Lelkes András - nagybőgő

Vendég: Fekete Bori - ének

ATEMPO.sk