TáncszínházON: Csizmás kandúr – online gyermekelőadás

TáncszínházON: Csizmás kandúr – online gyermekelőadás

2020. december 12-én, szombaton 11.00 órától mutatják be a Bozsik Yvette Társulat a Csizmás kandúr című táncjáték gyerekeknek a Nemzeti Táncszínház online sorozata keretében.

ITT NÉZHETŐ ONLINE

 

A Bozsik Yvette Társulat évről évre a tánc nyelvén szólítja meg a legfiatalabb közönséget. A Létramesék, a Varázscirkusz, a Péter és a farkas, Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi és a Csillagokkal táncoló Kojot után egy klasszikus mese táncadaptációját, a Csizmás kandúrt állította színpadra, a Nemzeti Táncszínház felkérésére.

 

A mese legmélyén az igazságot kereső segíteni akarás szándéka rejlik, amely nagyon fontos tanulság és példázat a gyerekeknek. Csizmás kandúr ravaszságának és tetteinek mozgatórugója ugyanis nem más, mint hogy a kisemmizett és földönfutóvá tett jószívű gazdáján segítsen, és legyőzze az óriást. A kandúr és a molnárfiú kapcsolata az önzetlenségen, a szereteten és a tiszteleten, a másikban való feltétlen bizalmon alapul. Minden furfang, cselvetés csak eszköz a kandúr céljának elérésében, hogy az igazság győzni tudjon.

Az előadás különleges zenéjét Philippe Heritier, a társulattal több, mint húsz éve együttműködő Párizsban élő svájci zeneszerző komponálta.


Előadók

Csizmás kandúr: Hortobágyi Brigitta
Három fiú: Gombai Szabolcs, Krizsán Dániel, Vislóczki Szabolcs
Király: Vida Gábor
Királylány: Hasznos Dóra
Varázsló: Kalmár Attila
Suszter: Vati Tamás
Madarak, nyuszik: Bujdosó Anna, Fülöp Tímea, Samantha Kettle
Udvari bolond: Iványi Mirkó

Díszlet: Vati Tamás
Jelmez: Juristovszky Sosa
Fény: Pető József:
Zene: Philippe Heritier
Kreatív producer: Iványi Marcell
Koreográfus-asszisztens: Soós Erika
Koreográfus-rendező: Bozsik Yvette

ATEMPO.sk