Népek karácsonya - a HolddalaNap Zenekar online koncertje

2020. december 13-án, vasárnap 19.00 órakor a Népek karácsonya – A kis Jézus aranyalma címmel ad ingyenes online koncert a HolddalaNap Zenekar a budaörsi PostART-ból a LiveYu-nak köszönhetően.

ITT NÉZD ONLINE

 

Azt mondják, Karácsony estéjén, amikor a kis Jézus megszületik, a világ minden vize aranyossá válik! Ilyenkor megjelenik az erdőkben az Aranyos Csitkó: szomjas e vizekre! Ló, vagy angyal, ki tudja? Nagyon szereti az arany muzsikaszót is: ahol ilyet hall, odatart! Lehet, hogy hozzánk is ellátogat? Tartsatok velünk: guruljon a szívünkbe fényes aranyalma!

Családi koncertünkön magyar népzenei karácsonyi dalok, saját felfele dalaink, versfeldolgozások mellett egy-egy izgalmas zenei csemegét: flamenco s perui karácsonyi dallamot is megízlelhettek virtuóz muzsikusaink segítségével.

“Magyarország világzenében utazó legjobbjait ebben a karizmatikus csapatban láthatjuk együtt a legfelszabadítobban."

Draskóczy Lídia táncház-díjas hegedűsünk; a Zeneakadémia ifjú tanára: Szlama László, Junior Prima díjas kobzos-citerásunk, Balogh Guszti, a roma muzsika prominens képviselője zenekarunk tagjai: a magyar népzene jeles szakértői. Az ő hagyományismeretük fonódik össze Gulyás Anna énekes-néprajzkutató mesemondónk rítusokból merített költői világával, s egészül ki Tar Gergely ütősünk és Vajdovich Árpád nagybőgősünk sokágú szakmai és kulturális tudásával, valamint Alex Torres briliáns perui gitárosunk univerzumával.

Muzsikálnak:

Balogh Guszti (ének, gitár)
Draskóczy Lídia (hegedű)
Gulyás Anna (ének)
Szlama László (ének, koboz, citera, furulya)
Tar Gergely (ütőhangszerek, vokál)
Vajdovich Árpád (nagybőgő, vokál)
Alex Torres (Perú) (gitár, baglama, vokál)

ATEMPO.sk