A Gyárfás Family feat Berkes Balázs online koncertje

A Gyárfás Family feat Berkes Balázs online koncertje

2020. december 13-án, vasárnap 19.00.órától a Gyárfás Family feat Berkes Balázs ad online koncertet a budapesti Vigyázó Sándor Művelődési Központból.

A három generációt felölelő formációt a népszerű gitáros, Gyárfás István “Gyafi” és fiai, valamint a magyar jazz legendás bőgőse, Berkes Balázs alkotják. A friss jazz nemzedéket a két testvér, Gyárfás Péter zongorista és Gyárfás Attila dobos képviselik.

A zenekar előadásmódjára az érzékeny kamarajáték jellemző, ahol a balladisztikus megszólalás finomságát időnként sodró swing, néha pedig élénken lüktető latin ritmusvilág váltja fel. Repertoárjukban jazz-standardek feldolgozásai, valamint saját kompozícióik szerepelnek.

Gyárfás István a kerületi Bartók Béla AMI jazz-tanszakának vezetője és gitártanára, Berkes Balázs a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz-tanszékének nyugalmazott bőgő tanára, Gyárfás Attila szeptembertől ugyanennek az intézménynek a dob tanára. Gyárfás Péter jelenleg Helsinkiben, a Sibelius Akadémia jazz-zongora tanszakán végzi tanulmányait.

ITT NÉZHETŐ ONLINE

ATEMPO.sk