Deck: Fedélzeten az új arcok - Vaszilkó Bence, Gerencsér Anna, Gingerbear

2020. december 15-én, kedden 20.00 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó zenei-irodalmi online estjén két ifjú író, és a pop-rock műfajban alkotó Gingerbear zenekar lép a Hajó fedélzetére a Deck-szériában.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ivR7qrt7d28

 

Gerencsér Anna gyermekkora óta ír, elsősorban fantasztikus vagy rémisztő történeteket. Legutóbbi kötete, az Ajtó másik oldalán címet viseli, melyben szfinxek és dinoszauruszok, botcsinálta időutazók és ősi istenek egyaránt előfordulnak.Az irodalom mellett a rajz és a csokoládé a szenvedélye.

Vaszilkó Bence Mezőkövesden rakta le prózájának alapköveit, azon belül is a kisregényben bontakozik ki leginkább. Könyvtárára a leginkább büszke, emellett hobbijai közé tartozik a bor- és pálinkakészítés.

Mindketten az Előretolt Helyőrség Íróakadémia hallgatói, illetve a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. pályakezdő alkotók számára kiírt pályázatának ösztöndíjasai.

Az esthez az öttagú Gingerbear zenekar csatlakozik, zenéjükben egyaránt előfordulnak olyan témák, mint a válaszkeresés, vagy az érzelmek megélése. Tóth Tivadar basszusgitáros ütős groove-jaihoz Tóth-Csernus Édua énekdallamai és egyedi szövegvilága párosul, billentyűs hangszereken Suki Flórián repít az űrbe, gitárjátékával és hangjával Fodor Dávid kápráztat el, a doboknál pedig Vértes Péter szolgáltatja a masszív alapokat.

Az esemény vizuális elemeiről DJ Lee n'gum gondoskodik, a program szervező-szerkesztője pedig a SoundCam Productions.

ATEMPO.sk