Online karácsonyi kívánságműsor Balga Gabriellával és az Óbudai Danubia Zenekarral

2020. december 16-án, szerdán 19.30-tól Karácsonyi kívánságműsor lesz az Óbudai Danubia Zenekarral a budapesti Müpa színpadán. Közreműködik Balga Gabriella operaénekes, Pusker Júlia hegedűn és a Szent Efrém Férfikar(karigazgató: Bubnó Tamás). Vezényel Hámori Máté.

ITT NÉZD AZ ELŐDÁST 

A legtöbb koncertlátogató örül, ha előre tudhatja, mit hall a hangversenyen - így nem érheti kellemetlen meglepetés, nem kell olyan darabbal találkoznia, amelyet nem kedvel. Persze a játékot, a meglepetést is sokan szeretik. Az Óbudai Danubia Zenekar egy estén kínálja a kétféle örömöt: Karácsonyi kívánságműsorukban előre meghirdetett művek éppúgy szerepelnek, mint olyanok, amelyekből a közönség internetes szavazás útján választott.

Hogy repül az idő: immár huszonhét éve jár lelkesen a közönség az Óbudai Danubia Zenekar koncertjeire. 1993-ban alapította az együttest Héja Domonkos, aki a kezdet kezdetén - csakúgy, mint muzsikustársai - még tanulóéveit élte. Az ifjúság azóta is a zenekar hű társa maradt: nemcsak a tagság áll jórészt fiatalokból, de az újat kereső szellem frissessége is mindmáig jellemzőjük. Ezt a játékosságot és felfedező kedvet képviseli jelenlegi karmesterük, a Liszt-díjas Hámori Máté is, aki 2013 óta áll a zenekar élén. Kívánságműsoruk meghirdetett programja csupa karácsonyhoz kapcsolódó mű: Mozart Allelujája ujjong, Három német táncának egyike a szánkózást, Vivaldi híres hegedűversenye - ezúttal izgalmas átdolgozásban - a Telet idézi, Massenet Meditációja maga a béke, Ott Rezső feldolgozásai pedig mind karácsonyi énekek. És a választható tizenhat mű, Corelli, Bach, Franck, Fauré, Csajkovszkij, Gruber, Adam, Bizet zenéi? Ezek vagy címükben is karácsonyi témájúak, vagy hangulatukkal idézik a legbensőségesebb ünnepet.

A műsort színesíti, hogy a Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar is pódiumra lép, gyönyörködhetünk Balga Gabriella énekhangjában, Vivaldi hegedűversenyét Max Richter újragondolásában pedig a sugárzó tehetségű Pusker Júlia tolmácsolja.

Műsor

Vivaldi-Max Richter: A négy évszak - Tél
Mozart: Exultate, jubilate - motetta, K. 165 - Alleluja!
Mozart: Három német tánc, K. 605 - III. „Szánkózás”
Massenet: Thaïs - Meditáció
Ott Rezső: Nosztalgia karácsony - a legszebb magyar karácsonyi énekek
Tradicionális-Ott Rezső: Mennyből az angyal
+ a szavazás alapján választott művek

ATEMPO.sk