Az ArdeaNova online adventi koncertje

2020. december 18-án, pénteken 19.00 órától lesz látható az ArdeaNova online adventi koncertje a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumból.

 

A 2020 júliusában alakult ArdeaNova létrehozása valójában a 2004-2010 évek között aktívan és sikeresen működő Ardea együttesünk megszűnése után szívünkben maradt űrt kívánkozott betölteni. A hosszú évekre visszanyúló barátságunk (Varga Denisa és Boros Erika) a közös zenei, énekesi múltunk arra ösztönzött, hogy újra alkossunk. S hogy újra megéljük és megteremthessük az éltető zene varázslatos hatását a magunk és - reményeink szerint - mások örömére.

Az ArdeaNova énekegyüttes stílusában még az útkeresés időszakában jár, az utat a többszólamúság, a sokszínűség, a népi és a misztikus szöveg- és dallamvilág, az igényesség jellemzi. A közös műhelymunka főként Varga Denisa és Mórocz Virág irányításával zajlik, de a próbáink folyamán együtt alakítjuk ki a végső hangzást.

Első élő, bemutatkozó rövid koncertünk az idei Mediawave szeptemberben megrendezett koncertsorozatán történt meg, melyen bolgár és magyar többszólamú dallamok csendültek fel.

Karácsonyi online koncertünkre színes, változatos hangzás- és szövegvilággal készülünk. Az archaikus népi imádság és régi magyar népénekek mellett többszólamú gregorián, bizánci, bolgár, pravoszláv dallamok időkön áthatoló titokzatosságát szeretnénk megjeleníteni, és ezzel örömteli, ünnepi hangulatot teremteni mindenkinek, aki szeretne zeneileg is hangolódni az ünnepekre.

 

 

Az ArdeaNova énekegyüttes tagjai:

Boros Erika
Konkoly Annamária
Kuklis Katalin
Mórocz Virág
Otil Rita
Varga Denisa

Közreműködik Ürögi Jani

 

ATEMPO.sk