Schubertiáda online - Dalok, kvintettek, versek, prózák Franz Schubert emlékére

2020. december 19-én, szombaton 19.00 órától lesz látható online a Schubertiáda - Dalok, kvintettek, versek, prózák Franz Schubert emlékére, amit Pócsmegyerről közvetítenek.

„Aki a zenét szereti, soha nem lehet igazán boldogtalan." – vallotta a dalirodalom egyik legnagyobb zeneszerzője, Franz Schubert. Emlékére rendezett zenei- és irodalmi esttel a mi célunk is az, hogy ezekben a nem mindennapi időkben zenével, így boldogsággal töltsük meg a közönség és a művészközösség lelkét is.

Az online, ingyenesen közvetített koncert műsorához a szerző számos dalciklusából válogattunk műveket, hangszeres darabokat, amelyeket a szakma kiemelkedő énekesei és fiatal komolyzenei tehetségek adnak elő. A zenés estet a művészi létforma, a komolyzene, az alkotás ihlette, vagy ezen témákból merítkező magyar klasszikus és kortárs irodalmi szövegek, esszék egészítik ki, a magyar irodalmi élet elismert képviselőinek tolmácsolásában.

A koncertet Pócsmegyerről közvetítjük. A helyszín apropóját adja, hogy Pócsmegyer az egyetlen magyar város, ahol Franz Schubert járt, az Esterházy család meghívására érkezett, 1818-ban. Bátyjának írt levelében pozitívan emlékezett vissza az ott töltött időszakra. Ennek emlékére Pócsmegyer Önkormányzata és a Zöldszigeti Kör Polgári Kulturális Egyesület 2013-ban emléktáblát is állított az Esterházy Tiszttartó ház homlokzatára.

Az este fellépő művészei:

Operaénekesek

Berkes János
Boncsér Gergely
Ionel Pantea
Káldi Kiss András
Kolonits Klára
Kriszta Kinga
Mester Viktória
Molnár Levente
Pánczél Éva

Zongoristák

Bartal László
Neumark Zoltán
Szüts Apor

Fiatal tehetségek

Kiss Diána Ivett
Kovács Gábor
Lőrincz Diána

a Virtuózok Kamaraegyüttes kvintettje

Irodalmárok

Eisemann György
Fried István
Kukorelly Endre
Murányi Sándor

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk