Bretz Gábor és Miklósa Erika – folytatódik az online MaszkaBál

2020. december 19-én, szombaton a világhírű basszbariton, Bretz Gábor ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

A budapesti születésű Bretz Gábor Los Angelesben kezdte tanulmányait, majd Budapesten folytatta azokat. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen olyan neves személyiségek keze alatt tanult, mint Sólyom-Nagy Sándor. A Magyar Állami Operaházban először 2003-ban láthatta a közönség, ahol azóta is rendszeresen fellép. Repertoárján Mozart, Verdi, Wagner, Gounod, Boito és Bizet művei mellett számos magyar darab is található, valamint gyakran hallható koncertek szólistájaként. Neve nem ismeretlen a nemzetközi közönség előtt: énekelt már a New York-i Metropolitanben, a londoni Royal Opera House-ban, a milánói Scalában, ezen kívül München, Berlin, Bécs, Amszterdam, Bologna, Hamburg és Tokió színpadain is. Az Opera 2012/13-ban adományozta neki a Kamaraénekes-címet, munkásságát 2013-ban Liszt Ferenc-díjjal, 2020-ban Magyarország Érdemes Művésze díjjal ismerték el.

Áriaestjén Verdi, Halévy, Mozart, Verdi és Wagner műveit adja elő, vendége pedig a szintén világhírű, Kossuth-díjas koloratúrszoprán Miklósa Erika lesz.

Az est művészeti vezetője: Niklai Judit
Műsorvezető: Gyüdi Melitta
Zongorán közreműködik: Bartal László

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Verdi: Ernani – Silva áriája az I. felvonásból („Infelice!... e tuo credevi”)
Halévy: A zsidónő – Brogni bíboros áriája az I. felvonásból („Si la rigueur et la vengeance”)
Mozart: Don Giovanni – Leporello áriája a II. felvonásból („Ah pietà, Signori miei”)
Bellini: Az alvajáró – Amina áriája a II. felvonásból („Ah non credea mirarti”) – előadja: Miklósa Erika
Wagner: Lohengrin – Henrik király imája az I. felvonásból („Mein Herr und Gott, nun ruf’ ich dich”)
Bellini: Az alvajáró – Rodolfo áriája az I. felvonásból („Vi ravviso, o luoghi ameni”)
Mozart: Don Giovanni – Don Giovanni és Zerlina duettje az I. felvonásból („Là ci darem la mano”) – közreműködik: Miklósa Erika

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László