Karácsonyi oratórium - a Concerto Köln és a Holland Kamarakórus koncertje online a Zeneakadémiáról

2020. december 23-án, szerdán 19.30-tól lesz látható J. S. Bach Karácsonyi oratóriumaConcerto Köln és a Holland Kamarakórus előadásában a budapesti Zeneakadémiáról.

Közreműködik Louise Kemény (szoprán), Maarten Engeltjes (kontratenor), James Gilchrist (tenor), Andreas Wolf (basszus). Vezényel Peter Dijkstra.

 

A megváltó születését a Holland Kamarakórus minden évben a Karácsonyi oratórium előadásával ünnepli. Legutóbb, 2016 decemberében két nagyon különböző stílusú zenekarral, a Belgian B’Rock együttessel és a Royal Concertgebouw Zenekarral is előadták, az utóbbi hangversenyen Trevor Pinnock vezényelt.

A patinás, hetvenöt éves múlttal büszkélkedő kórust évtizedek óta a nemzetközi koncertélet vezető együttesei között tartják számon, a világlapok kritikáiban az énekkar bámulatosan homogén hangzását és a szólószerepeket is gyakran vállaló énekesek extrakvalitását magasztalják. A kórus a régizene-játék egyik top-csapatával, a Concerto Kölnnel érkezett erre a hangversenyre. A német zenekar az elmúlt három évtizedben a legkiválóbb szólistákkal és karmesterekkel lépett fel. Hetvennél több stúdió-, koncert- és operafelvételt készített, melyekkel sorra nyerte legrangosabb európai hanglemezdíjakat. A közelmúltban hatalmas visszhangot keltett egy olyan operaritkaság DVD-felvétele (Leonardo Vinci: Artaserse), melyen napjaink legfényesebb kontratenor énekesei szerepelnek, Philippe Jaroussky, Franco Fagioli, Max Emanuel Cencic és Valer Sabadus.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BzVZgkE0YNs

 

ATEMPO.sk / Zeneakadémia