Csajkovszkij: A diótörő – online ünnepi előadás az Operaházból

2020. december 24-én, csütörtökön 15.00 órától lesz látható Csajkovszkij: A diótörő című mesebalettje a budapesti Operaházból. A felvétel december 25-én éjfélig lesz visszanézhető.

 

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Vaszilij Vajnonen koreográfus és Oláh Gusztáv díszlettervező emlékének adózva a Magyar Nemzeti Balett a klasszikus balett hagyományait követő, de a XXI. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új feldolgozással, Rományi Nóra új jelmezeivel és Vavrinecz Beáta díszleteivel lépett színre. Csajkovszkij varázslatos muzsikájára egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát.

A főbb szerepekben: Sarkissova Karina, Leblanc Gergely, Komarov Alekszandr, Radziush Mikalai

Közreműködik a Magyar Nemzeti Balett, a a Magyar Nemzeti Balettintézet, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara (a Gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett).

Karmester: Déri András

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu