Botvay 88 – online ünnepi koncert a Budapesti Vonósokkal

Botvay 88 – online ünnepi koncert a Budapesti Vonósokkal

2020. december 29-én, kedden 19.30-tól kerül sor a Botvay 88 című online ünnepi koncertre a Budapesti Vonósokkal a budapesti Zeneakadémia Nagyterméből.

Műsor

W.A. Mozart: B-dúr Divertimento KV 137
Händel & Halvorsen: Passacaglia
közreműködik: Aleksander Simic
C. Ph. E. Bach: B-dúr csellóverseny H. 436
közreműködik: Perényi Miklós
A. Dvorak: E-dúr szerenád op. 22

Születésnapja estéjén a Budapesti Vonósok páratlan műsorral köszöntik Botvay Károlyt, a Zeneakadémia professzor emeritusát.

A Tanár úr több mint hat évtizede a magyar zenei élet meghatározó alakja, szólistaként, kamarazenészként, zenekari szólamvezetőként, együttesalapítóként, művészeti vezetőként és – a szó lehető legtágabb ételemében –pedagógusként. Szólista karrierje mellett évtizedeken át játszott világjáró kvartettek (Bartók Vonósnégyes, Végh Vonósnégyes, Új Budapest Vonósnégyes) csellistájaként és szimfonikus zenekarok (Operaház zenekara, Budapesti Fesztiválzenekar, Osztrák-Magyar Haydn Zenekar) szólamvezetőjeként. Különösen gazdag zenei tapasztalatát szervezőként, fesztiválalapítóként is kamatoztatta, és immár több mint négy évtizede vezeti és formálja a Budapesti Vonósok kamarazenekart. Születésnapján egy bensőséges pódiumbeszélgetés keretében pedig pályatársak mesélnek Tanár úrhoz fűződő kapcsolatukról.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk