A Muzsikás és vendégei - évzáró koncert online a Müpából

2020. december 30-án, szerdán 19.30-tól ad évzáró koncertet a Muzsikás együttes és vendégei a budapesti Müpa színpdáról. A koncertet élőben közvetítik.

ITT NÉZD AZ ELŐDÁST

 

Közreműködők:

ének
Petrás Mária, Kacsó Hanga

ének, mese
Berecz András

tánc
Berecz István, Appelshoffer János

 

A világhírű Muzsikás együttes, mint minden évben, idén is a karácsony és szilveszter közötti meghitt, ünnepi időszakban áll a Müpa pódiumára, hogy művészbarátai segítségével elrepítse hallgatóságát a zene szárnyán egy régmúlt világba. Most azonban a közönség saját biztonságos otthonából élvezheti az élőben közvetített koncertet.
Távoli magyarlakta vidékekre kalauzolnak, ahol a népzene a mindennapi élet részeként épült be a hétköznapokba, egyrészt örömforrásként, a mulatozás alapjaként, másrészt léleknyugtató és feszültségoldó szerként, gyógyírként a bajra. Ebben az évben ünnepelt szólistáik - a Moldvából származó Petrás Mária és a Fölszállott a páva győzteseként ismert Kacsó Hanga - mellett a Kossuth-díjas Berecz András vendégeskedik a műsorban, valamint feltűnik még két ifjú tánctehetség: Berecz István és Appelshoffer János is, hogy közösen megidézzék a karácsony meghittségét és az év végi ünnepkör vidám, felszabadult, világi hangulatát is.

 

Muzsikás:

hegedű - Sipos Mihály
hegedű, koboz, tambura, ének - Porteleki László
brácsa, kontra, furulyák, mandolin - Éri Péter
nagybőgő, gardon, dob - Hamar Dániel

ATEMPO.sk