Függöny fel - a Zenthe Ferenc Színház online előadása

2020. december 31-én, csütörtökön folytatódik a Zenthe Ferenc Színház online előadásainak sorozata. Ezúttal a Függöny fel, avagy még egyszer hátulról! című vígjáték lesz látható a színház Youtube csatornáján 19.00 órától.

 

https://www.youtube.com/watch?v=w3_oIoygb3k

 

Színház, mi más - avagy káoszból rendet. De tegyük a szívünkre a kezünket - ugye, hogy izgalmasabb a rendetlenség? Minél nagyobb, annál jobb. Nos, jó hírünk van (a darabbéli társulatnak nem biztos), lesz itt káosz, nem kevés! A színházcsinálás mindig izgalmas téma, főleg ha döcögős-röhögős. Megálmodunk valami szépet és nagyot, majd jönnek a próbák... s velük a határidő, a kellékek, a rivalizálás, a szerelmek, a hiszti, a botrány, a „lenyeljükabékát”, a dühroham, a dugipia, a takarásban a folyton ellógó kolléga, meg a beugró beugrójának a beugrója... de végül megvan minden, (talán) összeáll az előadás, ahol látjuk végre... visszafesleni a nagy nehezen felfűzött gombolyagot: kezdődik a nyílt színi bosszú, a dühroham, a hiszti, a tévedés, a beugró beugrójának kiugró beugrása, a dugipia véget nem érő továbbvándorlása meg a játszott-igazi viszonyok, a kellékmizéria és a rend - mint rendezés - totális kudarca... a siker garantált!!!

Az első felvonásban az Ádámkosztüm című darab főpróbájába tekinthetünk bele, majd a második felvonás azt mutatja be, hogy a már egy hónapja futó előadás közben mi zajlik a képzeletbeli nézők számára láthatatlanul – a díszlet és a függöny mögött. Higgyék el, az igazi komédia itt van... Végül ismét a díszlet „rendes” oldalára kerülünk, de valahogy már más az érzetünk a darabbeli darabról.

 

Szereplők

Dotty Otley - Mrs. Clackett: Vándor Éva (Jászai Mari-díjas, Zenthe-díjas, Vastaps-díjas)
Selsdon Mardell - Betörő: Albert Péter (Zenthe-díjas)
Loyd Dallas - Rendező: Kautzky Armand (Jászai Mari-díjas)
Garry Lejeune - Roger Lillicap: Máté Krisztián (Zenthe- és Vastaps-díjas)
Brooke Ashton - Vicki: Bozó Andrea (Jászai Mari- és Vastaps díjas)
Frederick Fellowes - Philip Brent: Baksa Imre
Belinda Blair - Flavia Brent - Kovács Vanda
Poppy Norton-taylor - Asszisztens: Házi Anita
Tim Allgood - Ügyelő: Farkas Zoltán (Zenthe-díjas)

Rendező: Susán Ferenc (Vastaps-díjas)

ATEMPO.sk