Bakonyi Anikó és Sándor Csaba operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

Bakonyi Anikó és Sándor Csaba operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2021. január 15-én, pénteken Bakonyi Anikó és Sándor Csaba operaénekesek válogatnak kedvenc áriáikból Mozarttól Wagnerig. Közös operaestjüket láthatjuk az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

 

Bakonyi Anikó szoprán Budapesten született, a Zeneakadémián 1997-ben diplomázott Andor Éva és Bende Zsolt irányítása mellett, de folytatott magánének-tanulmányokat Bécsben és Münchenben is. Fellépett számos hazai színházban, valamint a bécsi Volksoperben és a düsseldorfi Deutsche Oper am Rheinben. 2005 januárjában a veronai Nemzetközi Don Giovanni Énekversenyen Donna Anna szerepének nyerteseként pedig a Teatro Liricóban énekelhetett. A Magyar Állami Operaházban 2005-ben debütált a Figaro házassága Grófnőjeként, azóta rendszeresen fellép a dalszínházban, ahol főként Mozart, Verdi és Puccini operáiban láthatja őt a közönség, és részt vett az intézmény távol-keleti turnéin is.

A csíkszentsimoni születésű basszbariton, Sándor Csaba zenei tanulmányait Csíkszeredában kezdte, majd Nagyváradon, később a budapesti Zeneakadémián Marton Éva irányításával folytatta. A magiszteri képzést a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián 2014-ben fejezte be. 2013 óta a Kolozsvári Magyar Opera szólistája, ahol több címszerepet is megformált. A Magyar Állami Operaházban 2015-ben debütált Erwin Schrott partnereként, a Don Giovanni-előadás Masettójaként. Az Operában azóta számos előadásban láthatta a közönség, többek között Meyerbeer, Puccini, Kodály és Erkel műveiben és több kortárs szerző – Mezei Gábor Péter, Tallér Zsófia, Selmeczi György – operáinak ősbemutatóján. Fellépett továbbá az intézmény határon túli turnéin, Koreában pedig Petur bánt alakította az Opera Bánk bán-előadásában.

Az est művészeti vezetői: Niklai Judit és Kovács Mária Anna
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Bartal László

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Puccini: Edgar – Fidelia áriája a III. felvonásból („Addio, mio dolce amor”) – Bakonyi Anikó
Mozart: Don Giovanni – Don Giovanni szerenádja a II. felvonásból („Deh vieni alla finestra”) – Sándor Csaba
Verdi: Aida – Aida Nílus-parti áriája a III. felvonásból („O patria mia”) – Bakonyi Anikó
Bellini: A puritánok – Riccardo áriája az I. felvonásból („Ah! per sempre io ti perdei”) – Sándor Csaba
Wagner: Tannhäuser – Erzsébet Csarnok-áriája a II. felvonásból („Dich, teure Halle”) – Bakonyi Anikó
Donizetti: Szerelmi bájital – Belcore áriája az I. felvonásból („Come Paride vezzoso”) – Sándor Csaba
Puccini: Bohémélet – Mimì és Marcello kettőse a III. felvonásból – Bakonyi Anikó és Sándor Csaba

ATEMPO.sk / opera.hu