Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjasok online koncertje

Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjasok online koncertje

2021. január 26-án, kedden 20.00 órától a 2020. évi Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjasok online koncertjére kerül sor a Budapest Jazz Clubból.

A Lakatos Ablakos Dezső Jazz Előadóművészeti Ösztöndíj célja, hogy segítse a 30 év alatti jazz előadóművészek pályakezdését, művészi fejlődését. Az ösztöndíjat évente három fiatal tehetségnek ítéli oda az öt főből álló szakértői kuratórium.

 

Ifj. Oláh Kálmán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz szaxofon tanszékének mesterszakos hallgatója, Borbély Mihály és Elek István növendéke. Több hazai versenyen ért el eredményeket, mint például a Csepregi Gyula Emlékverseny, Belvárosi Jazz verseny, az 1. Országos Szaxofonverseny, vagy a Müpa Jazz Showcase. Bátyjával és édesapjával olyan nívós koncerthelyszíneken lépett már fel, mint például a Zeneakadémia Solti terme, a Müpa Fesztivál színháza és a Bartók Béla hangversenyterem. Legutóbbi két koncertjén Rick Margitza, illetve John Patitucci társaságában.

Szabó Dániel Ferenc a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett MA diplomát 2016-ban, jelenleg pedig saját zenekarai mellett egyaránt játszik ismert jazz, világzenei és könnyűzenei előadók és együttesek dobosaként. 2019-ben “Az Év Junior Könnyűzenei Alkotójának” járó Artisjus-díjat nyert, emellett pedig több versenyen is ért el eredményeket. A teljesség igénye nélkül: a Marosvásárhelyi Jazzversenyen, a Jávori Vilmos Jazzdob Tehetségkutató Versenyen vagy az Alba Regia Jazzversenyen. 2020-ban szerzeménye díjazott lett a Müpa Zeneműpályázatán. Zenekaraival játszhatott már New Yorkban a Mondo Fesztiválon, Hamburgban az Elbjazz Fesztiválon, a Leverkusener Jazztagén, Észtországban, Litvániában, és rendszeres fellépője az itthoni koncerthelyszíneknek.

Varga Balázst 2016-ban az Év Fiatal Jazz Zenészének választották, 2017-ben Az Első Belvárosi Jazz Versenyen a Young Tigers nevű zenekarral első helyezést értek el, 2019-ben a 4. Országos Jazz Versenyen első helyezést ért el, ugyanebben az évben a Laurent World Jazz Music Nemzetközi versenyen első helyen végzett. 2020-ban az “I Dream In The Past” című kompocíciója MüPa Zeneműdíjban részesült. Projektek: Pensieri/Onesti(Melody Strings), Varga Balázs Group.

 

ITT NÉZD A KONCERTET

ATEMPO.sk