Fülbevaló - Mákó Rozi online live setje

Fülbevaló - Mákó Rozi: NEST x AV Composers online live set

2021. január 26-án, kedden 21.00 órától folytatódik a Fülbevaló sorozat a Trafó felületein.

 

A NEST kirándulás egy végtelen térbe, emlékeink és születésünk vidékeire. Ősi (idő)zónákba, ahol az ismeretlenbe vetett bizalom az emberi kíváncsiság természetes működtetője volt. Mákó Rozi legújabb audiovizuális projektje egy hangfoszlányokon és fényfragmentumokon keresztül vezető mentális és érzelmi utazás, melyben LED-fénycsövek által kap testet a folyamatosan lüktető zene és a fény.

A performansz szólóelőadója maga is szervesen illeszkedik a neoncső-rendszerből épített installációba. Arra összpontosít, hogy kapcsolatba lépjen hallgatóságával a pulzáló ritmusok és fényjelenségek által. Olyan pillanatokba invitál, melyek improvizatív jellege egyszeri és megismételhetetlen atmoszférikus élményt teremt.

A rögtönzött zeneszerzői gesztusok éppolyan döntő fontosságú elemek az élő előadás során, mint a fészekrakásra emlékeztető, fixen rögzített LED-csőrendszer kötött fizikai felépítése. E két esztétika - a szabad improvizáció és az épített struktúra - kombinációja minden alkalommal egyedivé és helyspecifikussá teszi a performanszt. Az előadó a fényt is hangszerként használja: a paramétereket gombokkal vezérli, mintha egy szintetizátor rendszerén játszana.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk