A Tündérlaki lányok - a Zenthe Ferenc Színház online előadása (VIDEÓ)

A Tündérlaki lányok - a Zenthe Ferenc Színház online előadása (VIDEÓ)

2021. február 12-én, pénteken folytatódik a Zenthe Ferenc Színház online előadásainak sorozata. Ezúttal Heltai Jenő A Tündérlaki lányok című vígjátéka lesz látható a színház Youtube csatornáján 19.00 órától.

 

A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem - vagy csak annak délibábja? - , akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni. Ám nem csak az önfeláldozás, az igazi szeretet próbája is ez apillanat... Heltai Jenő örökérvényű, a színre lépő művészek számára kitűnő szereplehetőségeket tartogató s mindazonáltal egyik legsikeresebb színművében a szerelem és a család iránti odaadás összeütközése jelenti a legnagyobb konfliktust. Az író olyan ma is létező problémát boncolgat, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi összetartozással, mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével teszi.

A míves darab 2017. március 27-én, a Színházi Világnapon került bemutatásra a Jászai-díjas, Érdemes Művész címmel kitüntetett egykori zalaegerszegi színidirektor Halasi Imre konvencionális, ugyanakkor érvényes rendezésében, zajos sikerrel!

 

Szereposztás

Boriska - Marjai Virág
Pázmán Sándor - Farkas Zoltán
Özvegy Bergné - Bozó Andrea
Manci - Bánfi Kata
A Báró - Jakab Csaba
Petrencey Gáspár - Máté Krisztián
Olga - Németh Anna
Sári - Házi Anita
Malvin néni - Falati Hedvig
Róza - P. Kerner Edit
Pista - Albert Péter

Rendező: Halasi Imre
Díszlet-és jelmeztervező: Laczó Henriette
Rendezőasszisztens: Kántor Zoltán
Ügyelő: Verebélyi Zsolt
Súgó: Gyetvai Viktória
Öltöztető: Kormos Krisztina
Kellékes: Fajd Géza

 

 

ATEMPO.sk