Amadinda Percussion Project - online koncert

Amadinda Percussion Project - online koncert

2021. február 24-én, szerdán 19.30-tól a Amadinda Percussion Project ad online koncertet a Zeneakadémia Nagyterméből.

Az Amadinda már régóta nem csupán egy ütőegyüttes, hanem egy generációkat felnevelő műhely. Az Amadinda Percussion Project: izgalmas kamarazene a fiatal muzsikusnemzedékkel.

 

Műsor

J. S. Bach: C-dúr versenymű két csembalóra, BWV 1061
Dukay Barnabás: Lebegő pára a mélység színén – a kavargó esti szelekben (hangszeres motetta négy marimbára)
Couperin – Dukay Barnabás: Le tic-toc-choc, ou Les maillotins
Ravel: Couperin sírja

SZÜNET

Thierry de Mey: Musique de table
Holló Aurél – Váczi Zoltán: Hagyományok I. – A SIKERSZÁM… / beFORe JOHN7
Elliot Cole: Postludes
Takemitsu: Wings
Javier Álvarez: Metro Chabacano

 

Közreműködők

Amadinda Ütőegyüttes: Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán

A Zeneakadémia jelenlegi és egykori növendékei: Láposi Dániel, Hencz Kornél, Demeter László, Siptár Bence, Burcsik Dávid, Simon András, Haász Tímea
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar növendékei: Tóth Levente, Kerek Csombor, Madaras Zoltán (TanBorEn együttes)
A Bartók Konzervatórium növendékei: Holló Mátyás, Kovács Boldizsár
A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium növendéke: Urbán Kristóf

Vezényel: Dukay Barnabás

 

Az Amadinda Ütőegyüttes több mit három és fél évtizedes pályája a modern hangszeres előadó-művészet történetének különösen gazdag és nemzetközi kisugárzású fejezete. A hozzá fogható korszakos formációk esetében általában az új művek bemutatóinak számát, az együttessel szoros kapcsolatban álló zeneszerzők hosszú névsorát, valamint azokat a műveket szoktuk felemlegetni, melyek a bemutatásuk óta eltelt időszakban a klasszikus művekkel összevethető játszottságra, népszerűségre tettek szert. Ritkábban esik szó azonban egy, talán mindennél lényegesebb szempontról, arról, hogy ezek az együttesek olykor generációkat felnevelő, generációk ízlését, felkészültségét meghatározó műhelyekké is válnak. Az Amadinda immár évtizedek óta ilyen műhely. Az együtteshez a legkülönbözőbb módon kötődő tanítványok az elmúlt évtizedekben a hazai ütőhangszeres előadó-művészet meghatározó képviselői lettek, hogy a legfontosabb nagyzenekarokban és kortárs ensemble-formációkban vigyék tovább az Amadinda szellemiségét. Az évtizedek alatt felhalmozódott tudást és tapasztalatot felelősen továbbörökítve útjára indították az Amadinda Percussion Project elnevezésű programot, amelynek keretében az együttes tagjainak irányításával és részvételével fiatalabb muzsikus nemzedékeket is bevonnak munkájukba, és izgalmas kamarazenei koncertprogramokat állítanak össze együtt.

 

ITT NÉZD A KONCERTET

ATEMPO.sk
Fotó: Mohai Balázs