A STARTart online vendége Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendező

2021. február 24-én, szerdán 17.00 órától a Deák 17 Galéria STARTart onlne interaktív művészportrék vendége Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendező.

Moderátor Kovács Andrea művészeti menedzser.

 

Deák Kristóf Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, vágó, forgatókönyvíró és filmproducer. A Mindenki című film rendezője, amely 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

Általános iskolai rajztanára fedezte föl érzékét a filmezéshez és hívta el videószakkörre.. Az Apáczai Csere János Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnök szakán tanult. Kezdetben a hangmérnök szakma érdekelte, de az egyetem évei alatt visszatért a filmezés iránti régi vágya. 2006-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem gyártásszervező szakán. 2009-ben Angliába költözött és a londoni Westminster Egyetemen elvégezte a rendezői mesterszakot, majd két évig segédtanárként dolgozott.

2014 óta szabadúszó vágóként és rendező-forgatókönyvíróként dolgozik. Többek között ő rendezte a Hacktion sorozat első két évadjának epizódjait, az Oscar-díj nyertes Mindenki, és a többszörös díjnyertes A legjobb játék c. kisjátékfilmeket, és a Foglyok c. egész estés tévéfilmet. 2020 őszén kezdte első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását, amely egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk