A Tálas Áron Trió és Mike Moreno online koncertje

A Tálas Áron Trió és Mike Moreno online koncertje

2021. március 4-én, csütörtökön 20.00 órától a A Tálas Áron Trió és Mike Moreno ad online koncertet a budapesti Müpából.

 

Az idén harmincéves zongorista, dobos és zeneszerző, Tálas Áron a hazai fiatal jazzgeneráció egyik legnagyobb figyelmet érdemlő alakja. Néhány éve még a Jazz Showcase délutáni fellépői közt mutatkozott be, 2018-as koncertjén pedig már Pat Metheny kedvenc gitárosával hallhatjuk.

Zongoristaként és zeneszerzőként két saját zenekart vezet: a Tálas Áron Triót és a különböző stílusokon átívelő, groove-os alapokon nyugvó zenét játszó Flight Modust. 2013-ban zenekarával megnyerte a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo Versenyét, ugyanebben az évben Junior Prima-díjat kapott, két évvel később a Montreux-i Jazzfesztiválon a zongoristák között döntőbe jutott, majd Gramofon-díjjal ismerték el. 2015-ben diplomázott a Zeneakadémián, ahol azóta korrepetitorként dolgozik, s tanít a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán is.

A magyar jazzélet meghatározó bőgősével, Barcza Horváth Józseffel és az ugyancsak fiatal, Hollandiában és itthon is egyre sikeresebb Gyárfás Attila dobossal alkotott triója 2016-ban, Japánban jelentette meg első, Floating Island című lemezét, melyet 2018-ban a BMC Records kiadásában követett a később Gramofon-díjat is kiérdemelt Little Beggar. Tálas emellett állandó tagja Borbély Mihály zenekarainak, a Lantos Zoltán Opensource-nak, a Karosi Júlia Quartetnek és a Tzumo Exclusive-nak. Olyan külföldi sztárokkal játszott már együtt, mint Dave Liebman, Nils-Petter Molvær, Eivind Aarset, Ed Neumeister és a New York Voices, ezúttal pedig New York egyik legkeresettebb gitárosával, Mike Morenóval bővült társainak sora.

 

A zenekar

zongora - Tálas Áron
bőgő - Barcza Horváth József
dob - Gyárfás Attila

Vendég

gitár - Mike Moreno

 

ITT NÉZD A KONCERTET

ATEMPO.sk