Heiter Melinda és Fülep Máté operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

Heiter Melinda és Fülep Máté operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2021. március 7-én, vasárnap két fiatal operaénekes, Heiter Melinda és Fülep Máté válogatnak a francia, olasz és német operarepertoárból.

A műsort az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról az Opera MaszkaBál sorozata keretében 20.00 órától közvetítik élőben online.

 

Heiter Melinda mezzoszoprán 2008-ban szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetének magánének szakán. Számos hazai és külföldi színházban és koncertteremben énekelt már, 2013-ban megnyerte a VIII. Nemzetközi Simándy József Énekversenyt, és elhozott két különdíjat is. Ugyanebben az évben megkapta a bayreuth-i Richard Wagner Társaság ösztöndíját. A Magyar Állami Operaház színpadán 2012-ben Dorabella (Così fan tutte) szerepében debütált, azóta pedig főként a magyar, olasz, francia és német romantikus operairodalom alkotásaiban hallhatta őt a közönség.

Fülep Máté bariton 2009-ben végzett a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán énekművészként és -tanárként. Már egyetemi évei alatt tagja lett a debreceni Csokonai Színháznak, ahol szólistaként is fellépett, de első nagy szerepét a Szegedi Nemzeti Színházban énekelte Mozart Figaro házasságának címszerepében. Magyarországi tanulmányai után a Hágai Királyi Zeneakadémián képezte tovább magát. A Magyar Állami Operaházban 2015 szeptemberében debütált, Donizetti Bolondokházának Eustachiójaként. Repertoárján Mozart, Erkel, Verdi, Puccini művei mellett francia és 20. századi operák is szerepelnek.

Az est művészeti vezetője: Kovács Katalin
Zongorán közreműködik: Dallos Erika
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Meyerbeer: A hugenották – Urbain áriája az I. felvonásból („Nobles seigneurs, salut!”) – Heiter Melinda
Donizetti: Don Pasquale – Malatesta áriája az I. felvonásból („Bella siccome un angelo”) – Fülep Máté
Gounod: Rómeó és Júlia – Stephano áriája a III. felvonásból („Que fais-tu, blanche tourterelle”) – Heiter Melinda
Puccini: Edgar – Frank áriája az I. felvonásból („Questo amor, vergogna mia”) – Fülep Máté
Bach: Vadászkantáta, BWV 208 – Schafe können sicher weiden – Dallos Erika
Thomas: Hamlet – Hamlet áriája a II. felvonásból („Ò vin dissipe la tristesse”) – Fülep Máté
R. Strauss: Ariadné Naxoszban – A Komponista áriája („Sein wir wieder gut”) – Heiter Melinda
Mozart: Così fan tutte – Dorabella és Guglielmo duettje a II. felvonásból („Il core vi dono”) – Heiter Melinda és Fülep Máté

ATEMPO.sk / opera.hu