Megyesi Schwartz Lúcia és Bátki Fazekas Zoltán operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

Megyesi Schwartz Lúcia és Bátki Fazekas Zoltán operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2021. március 10-én, szerdán Megyesi Schwartz Lúcia és Bátki Fazekas Zoltán válogatnak kedvenc operáikból. Műsorukban Händel, Mozart, Bellini, Erkel és Boieldieu művei csendülnek fel.

A műsort az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról az Opera MaszkaBál sorozata keretében 20.00 órától közvetítik élőben online.

 

Megyesi Schwartz Lúcia mezzoszoprán Szegeden kezdte tanulmányait, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta, 1997-ben pedig a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg harmadik diplomáját. Több nemzetközi énekverseny díjazottja volt, és olyan művészek mesterkurzusain vett részt, mint Walter Moore, Walter Berry, Ingrid Bjoner, Barbara Schlick és Hamari Júlia. A Magyar Állami Operaházban 1994-ben mutatkozott be, repertoárja barokk művektől kortárs szerzeményekig terjed, de gyakran hallható oratóriumok szólistájaként is. Részt vett több európai koncertturnén és nemzetközi operaprodukcióban, Philadelphiában pedig a Hamupipőke címszerepét is elénekelhette.

Bátki Fazekas Zoltán bariton 1997-ben végzett a Zeneakadémia opera szakán. 1991-től 2007-ig a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Nyolc évadon keresztül szerepelt a Debreceni Csokonai Színházban. Vendégszerepelt a Pécsi Nemzeti Színházban, a Győri Nemzeti Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban. Az Operában 1997-ben láthatta először a közönség Ceprano gróf (Rigoletto) szerepében, repertoárján előkelő helyet foglalnak el Mozart és Donizetti művei, valamint a 20. századi operairodalom számos alkotása. Jelentősebb külföldi szereplései Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Lengyelországban voltak, de fellépett az USA-ban is. Az Artisjus díjas művész operaénekesi pályája mellett költő, dalszerző és magánénektanár.

Az est művészeti vezetője: Tóth Erika
Zongorán közreműködik: Jean Klára
Műsorvezető: Gyüdi Melitta

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Händel: Julius Caesar – Kleopátra áriája a III. felvonásból („Piangerò la sorte mia”) – Megyesi Schwartz Lúcia
Mozart: A varázsfuvola – Papageno áriája a II. felvonásból („Ein Mädchen oder Weibchen wünscht Papageno sich”) – Bátki Fazekas Zoltán
Boieldieu: Benyovszky Móric, avagy a kamcsatkai száműzöttek – Stefanov áriája („Venez, venez”) – Megyesi Schwartz Lúcia
Händel: A vidám kovács az E-dúr csembalószvitből, HWV 430 – Jean Klára
Mozart: Don Giovanni – Leporello áriája az I. felvonásból („Madamina, il catalogo è questo”) – Bátki Fazekas Zoltán
Bellini: Adelson és Salvini – Nelly áriája az I. felvonásból („Dopo l'oscuro nembo”) – Megyesi Schwartz Lúcia
Erkel: Bánk bán – Petúr bordala az I. felvonásból („Ha férfi lelkedet egy hölgyre föltevéd”) – Bátki Fazekas Zoltán

ATEMPO.sk / opera.hu