Szinetár Miklós és Szente Vajk - Musical Neked Klub

Szinetár Miklós és Szente Vajk - Musical Neked Klub

2021. március 10-én, szerdán 20.00 órától harmadik beszélgetéséhez érkezik a Musical Neked Klub. Az ingyenes, interaktív ismeretterjesztő sorozat következő, Musical: önálló műfaj!? című részében a musical műfaji kérdéseiről beszélget Szente Vajk és Szinetár Miklós.

A MusicalNeked Produkció beszélgetéséhez az előzetesen regisztrált nézők szerdán este 20 órától csatlakozhatnak a zoom találkozó linkjével. A beszélgetés végén a nézők kérdéseket tehetnek fel a résztvevőknek.

Szente Vajk és vendége, Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas rendező a musical műfaji kérdéseire helyezik a hangsúlyt, amelyeket az első klub alkalmával csak részben érintettek a résztvevők. Többek között szó lesz arról, hogy hogyan tekintsünk a műfaj mai megjelenési formáira, miben tekinthetjük a musical elődjének a daljátékot vagy az operettet? Milyen újításokat hozott a musicaldarabok életébe a könnyűzene vagy a dzsesszoperett?

Szinetár Miklós a zenés színdarabok széles skáláján olyan ikonikus műveket rendezett, mint Brecht Koldusopera című darabja, Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettje, Mozart A varázsfuvola vagy Erkel Ferenc Bánk bán című műve, de a sort hosszasan lehetne folytatni az olyan klasszikus musical alkotásokig, mint A nyomorultak című darab.

Az érdeklődők az info@musicalneked.hu e-mail címen kérhetik a belépési kódot a szervezőktől.

ATEMPO.sk