Erkel: Bánk bán – az Operaház ünnepi előadása

2021. március 15-én, hétfőn a nemzeti ünnepünkön Erkel Ferenc Bánk bán című operájának legszebb részletei hangzanak el az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról 20.00 órától az Operaház online programjában.

Az ingyenes ünnepi közvetítése keretében operaházi tagsága 35. évfordulója alkalmából Kertesi Ingridet is köszönti a Magyar Állami Operaház.

 

A Bánk bán a magyar dráma- és operairodalom legfontosabb darabja. Történet a magyar nép elnyomásáról, szenvedéséről, melyet Katona József kínzó őszinteséggel, Erkel Ferenc pedig szívig, csontig hatoló zenével mesél el. Egy magyar nagyúrnak mind hivatását, mind magánéletét közvetlenül befolyásolja a kontroll nélküli, idegen hatalom. Cselekednie kell. De elég-e egyetlen ember ahhoz, hogy a népnek igazságot szerezzen, és egy ártatlan család tragédiája vajon változtathat-e a magyarok nehéz sorsán?

 

Az opera koncertszerű keresztmetszetének címszerepét Kovácsházi István alakítja, partnerei: Komlósi Ildikó (Gertrúd), Kertesi Ingrid (Melinda), Cser Krisztián (II. Endre), Horváth István (Ottó), Kálmándy Mihály (Tiborc), Kelemen Zoltán (Petur bán), Geiger Lajos (Biberach), zongorán közreműködik: Katona Anikó, a viola d'amore szólót előadja: Botos Veronika.

Az est művészeti vezetője: Kovács Katalin
Műsorvezető: Gyüdi Melitta

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu